avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte care necesita a fi legalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte care necesita a fi legalizate

Care contracte necesita a fi legalizate da catre un notar pentru a indeplini toate conditiile de valabilitate? Si care sunt acelea care se incheie prin simplul acord de vointa al partilor si astfel devin opozabile tertilor, fara interventia notarului?
Cel mai recent răspuns: eduuard , utilizator 20:32, 17 Noiembrie 2013
Procedura legalizarii este una cea a autentificarii este alta in activitatea notariala. Expuneti concret situatia ca sa aveti un raspuns clar.
Sa inteleg ca autentificate trebuie toate contractele, iar legalizate doar unele dintre acestea?
Haideti sa o luam altfel....ce vreti sa "legalizati"? Nu e mai simplu sa raspundeti asa? Ce fel de contract aveti?
Va dati seama ca sunt destule contracte ca necesita forma autentica pentru valabilitatea incheierii lor si destule contracte care nu necesita aceasta forma, ce anume contract va intereseaza?
Din economia textului....
Nu detin vreun contract care sa necesite parcurgerea acestor procedee. Am solicitat aceste informatii pentru a-mi inlesni studiul individual.

Alte discuții în legătură

Contract cumparare vanzare in strainatate Bencipici80 Bencipici80 buna ziua un contract de cumparare vanzare a unei locuinte din romania, incheiat in strainatate in fata unui notar si apostilat este valabil in romania? (vezi toată discuția)
Contracte la notar cprn1992 cprn1992 buna seara! care sunt tipurile de contracte ce trebuie sa treaca obligatoriu pe la un cabinet notarial? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contractul de comodat trebuie legalizat? stefan.85stf stefan.85stf Buna ziua. In prezent am un contract de comodat intre mama mea si mine pentru un autoturism. Acesta nu este legalizat. Acum eu vreau sa parasesc tara cu acel ... (vezi toată discuția)