avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte care necesita a fi legalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte care necesita a fi legalizate

Care contracte necesita a fi legalizate da catre un notar pentru a indeplini toate conditiile de valabilitate? Si care sunt acelea care se incheie prin simplul acord de vointa al partilor si astfel devin opozabile tertilor, fara interventia notarului?
Cel mai recent răspuns: eduuard , utilizator 20:32, 17 Noiembrie 2013
Atunci va recomand Codul civil Sectiunea Contracte si legea notarilor publici si activitatii notariale 36/1995 republicata si Regulamentul de punere in aplicare a acesteia.
INtrebarea dv. e atat de vaga, incat trebuie sa scriem cateva pagini doar ca sa expunem situatiile posibile. Acte autentice ad validitatem etc., acte accesorii unui act autentic... situatiile sunt fara numar.
Mai concret, in mai multe cuvinte, cum se cheama studiul dv.?
Al meu studiu ar putea dobandi denumirea de pregatire individuala in cadrul facultatii de stiinte juridice cu forma de invatamant la distanta. Sper ca m-am facut inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cumparare vanzare in strainatate Bencipici80 Bencipici80 buna ziua un contract de cumparare vanzare a unei locuinte din romania, incheiat in strainatate in fata unui notar si apostilat este valabil in romania? (vezi toată discuția)
Contracte la notar cprn1992 cprn1992 buna seara! care sunt tipurile de contracte ce trebuie sa treaca obligatoriu pe la un cabinet notarial? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Contractul de comodat trebuie legalizat? stefan.85stf stefan.85stf Buna ziua. In prezent am un contract de comodat intre mama mea si mine pentru un autoturism. Acesta nu este legalizat. Acum eu vreau sa parasesc tara cu acel ... (vezi toată discuția)