avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci, concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci, concesiune

Buna seara,
Am un loc de veci dat in concesiune de biserica bunicului in 1973.Bunicul a murit in 1975.Bunica a murit in 1993.Acum biserica imi cere sa fac succesiune dupa ei.Intrebarea mea este : se poate face succesiune dupa un bun care nu este proprietate personala ci doar dat in concesiune?
Cel mai recent răspuns: NeamtuGeorgiana , utilizator 22:26, 25 Noiembrie 2013
da
Da . Nu este un bun adus la masa succesorala in materialitatea sa , ca de exemplu, o casa, un aragaz, o butelie, ci un drept de concesiune asupra unui loc de veci.
Acum biserica imi cere sa fac succesiune dupa ei

Nu va obliga nimeni sa acceptati masa succesorala si sa demarati procedura dezbaterii succesiunii
Nu ati precizat daca ati solicitat acordarea locului de veci
Biserica a solicitat dezbaterea succesiunii,pentru ca regulamentul administratiei cimitirului,permite ca locul de veci sa fie reconcesionat rudelor titularului contractului initial de concesiune
Am inteles.Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa concesiune loc de veci morenamaria morenamaria buna seara.va rog ajutati-ma incotro sa ma indrept si de ce acte am nevoie in situatia urmatoare: in Cluj-Napoca (de unde am plecat ) exista in Cimitirul ... (vezi toată discuția)
Reconcesionarea locului de veci cfinica cfinica Buna Dimineata, Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat... Am 3 locuri de veci la un cimitir din apropierea Capitalei,cumparate cu mai multi ani in urma,cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci Aurorae Aurorae Buna ziua, Mama mea a murit acum cativa ani si in urma unui proces cu sotul ei, am cazut de acord ca locul de veci, care momentan este pe numele ei, sa imi ... (vezi toată discuția)