avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere sau nu - pt. proces inceput in 2012 - fond si ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere sau nu - pt. proces inceput in 2012 - fond si recurs finalizat in 2013 ?

litigiu de munca

- pt. un proces inceput in 2012,
anterior intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila,
hotarare instanta de fond /2013,
iar recurs finalizat in 2013,
este obligatorie parcurgerea procedurii medierii
sau se face direct o actiune de recuperare a sumei
incasate necuvenit de salariat ?
Este obligatorie sau nu parcurgerea procedurii prealabile -medierea ?

Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 09:39, 18 Noiembrie 2013
Daca pentru suma ce o aveti de recuperat, va trebui sa deschideti o actiune in instanta, atunci este obligatorie parcurgerea procedurii de informare asupra medierii.!!!

Informarea asupra medierii este total diferita de medierea propriu-zisa.

Informarea asupra medierii este gratuita.[/b]

Numai daca
, dupa ce mediatorul va elibereaza procesul-verbal de informare asupra medierii, dvs. apreciati ca veti putea ajunge la o intelegere prin procedura medierii, atunci mediatorul va trebui sa treaca la faza urmatoare, a medierii propriu-zise si care nu va mai fi gratuita.
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va multumesc foarte mult pt. raspuns !
O seara placuta !
Intervenție moderator

Carmen, poate ar trebui să fiți ceva mai bine documentată înainte de a oferi un răspuns cu privire la procedura medierii.Sau să rămâneți în zona unui răspuns mai scut și la obiect, decât să spuneți lucruri pe care nu le cunoașteți.
Mediatorul eliberează proces vebal de informare dacă doar o parte a participat la ședința de informare privind medierea, și certificat de informare atunci când ambele părți au parcurs ședința de informare privind medierea. Părțile decid anterior eliberării procesului verbal de informare ori, după caz, cerficatului de informare, dacă aleg ori nu medierea. Dacă aleg medierea, atunci mediatorul nu mai eliberează nici proces verbal și nici certificat de informare, ci încheie contract de mediere cu părțile.
Aș mai avea rugămintea să evitați sublinierea anumitor fraze, deoarece, pare că singurul aspect pe care odriți a-l evidenția este faptul că informarea estre gratuită.
Noi, aici, am tot explicat și am citat din lege , care anume sunt pașii de parcurs pentru ca ședința de informare să își atingă scopul.Și o vom face și în continuare, fără intenția de a dezinforma , ci dimpotrivă.Însă răspunsuri eronate și scrise cu un anumit scop, nu sunt de dorit .Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura referitoare la informarea cu privire la avantajele medierii? danaa1 danaa1 Buna ziua Am depus o plangere la politie impotriva unei alte persoane,ca politia sa ma ajute sa obtin cea ce doresc. Politia mi-a dat raspuns,in care ... (vezi toată discuția)
Cine poate realiza medierea ? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine daca acum medierea poate fi realizata si de catre avocati, nu numai de mediatori ca inainte, avand in vedere Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Functionare birou mediator manuelle manuelle Buna ziua. Am o curiozitate. Medierea devine obligatorie de la 1 august 2013 pentru majoritatea cauzelor care vor fi supuse judecatii. Prima sedinta de mediere ... (vezi toată discuția)