avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune in urma unui accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune in urma unui accident rutier

In noaptea de 21-22 iulie 2008 am fost implicat intr-un accident de circulatie. Ma deplasam cu masina proprietate personala (Renault Clio 2 Hachback) impreuna cu fratele meu care statea in dreapta fata. La iesirea din Brasov catre Bucuresti un autoturism Opel Corsa a intrat pe contra sens izbindu-ma frontal. In urma accidentului au rezultat trei victime cu vatamari corporale grave astfel:

-Subsemnatul: fractura tibie, peroneu, fractura multipla glezna, fractura deschisa (explozie) genunchi si femur la piciorul drept, contuzii la nivelul bazinului

-Fratele meu Stefan: fractura multipla glezna picior stang, fisura bazin, contuzii la nivelul bazinului

-Pasagera din dreapta fata din Opelul Corsa: fractura multipla mana stanga si picior stang, fisura coloana vertebrala la nivelul celei de a treia vertebre, contuzii la nivelul fetei

La locul accidentului s-a intocmit procesul verbal, in care a fost gasit vinovat de producerea accidentului conducatorul autoturismului Opel Corsa, deschizandu-se dosar penal pe numele lui. Ulterior am depus plangere penala impotriva lui toti cei accidentati, inclusiv pasagera din Opel.
Eu am suferit cinci operatii la picior, totalizand 150 zile de ingrijiri medicale certificate de Institutul de Medicina Legala- Brasov. Pana in luna februarie 2009 am fost in concediu medical, iar in urma deciziei de pensionare pentru incapacitate temporara de munca mi- sa inchis contractul de munca la firma la care eram angajat urmand sa inaintez dosarul de pensie Casei de pensii. Momentan inca merg in carje iar estimarea doctorului de a calca pe picior in cel mai bun caz va fi luna mai 2009..
Fratele meu a suferit doua operatii la picior stang totalizand 50 zile de ingrijiri medicale certificate de Institutul de Medicina Legala- Brasov. Pana in luna decembrie 2008 a fost in concediu medical, dupa care a inceput munca.
Masina se afla de la data accidentului in custodia politiei Brasov .
Vinovatul era asigurat RCA la data producerii accidentului.
Dosarul se afla la politia Brasov , sectia cercetari penale si contine toate actele necesare pentru inaintarea catre Tribunalul Brasov.

Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda in continuare pentru a putea recupera de la asiguratorul vinovatului cat mai mult din daunele materiale si vatamari corporale, precum si daunele morale aduse mie si fratelui meu de catre vinovat..
Care ar putea fi suma maxima pe care as putea sa o primesc?
M-ar interesa si modalitatea de a recupera integral banii pe masina, aceasta fiind cumparata in 2006 si fabricata in 2004.
Cel mai recent răspuns: bibamania1981 , utilizator 09:43, 16 Mai 2009
Buna ziua, va rog mult sa imi raspundeti cat mai urgetnt la urmatoaea intrebare:
Referitor la accidentul in care a fost implicata mama mea in 10 martie 2009, pana la aceasta data nu am facut plangere penala impotriva vinovatului. Am aflat ca e un termen de 60 zile de la data producerii accidentului pana la care se poate depune plangere. Nu am fost anuntati nimic de agentul de politie care se ocupa de acest caz, desi am insistat in repetate randuri sa ne spuna ce avem de facut ( el a afirmat ca va veni la domiciliu pentru a lua declaratii)
Intrebarea este daca se mai poate face ceva in acest caz, adica daca maiavem sdau nu un proces cu vinovatul.
Multumesc frumos.
Dosarul fiind la parchet pentru vatamare corporala, actiunea penala este initiata din oficiu, urmand a va constitui parte civila .Acest lucru va va intreba si politistul care va lua declaratii.
Va multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate, a fost si Politia acasa si a luat declaratii. Asteptam certificatul medico-legal, rezultatul lui, cu numarul de zile de ingrijiri medicale.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de accident ruier soldat cu deces si vatamare corporala ferko11 ferko11 SOTUL MEU IN 2009.09.27 A ADORMIT LA VOLAN PROVOCAND UN TRAGIC ACCIDENT IN CARE AU DECEDAT ATAT EL, CAT SI PASAGERUL DIN MASINA, RESPECTIV S-A PRODUS ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca CRISTINCA CRISTINCA In urma cu o saptamina,sora mea a avut un accident ,in acel accident a murit ea,viitorul ei sot si un prieten,vinovat de accident a fost prietenul ei deoarece ... (vezi toată discuția)