avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi asupra apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi asupra apartamentului

sotul meu are un apartament dinainte de a ne cunoaste si este proprietar,am locuit impreuna 10 ani si anul acesta ne-am casatorit ce drepturi am sau daca am drepturi asupra apartamentului:(
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:19, 16 Noiembrie 2013
Apartamentul sotului este bun propriu si asa va ramane tot timpul vietii acestuia,

Dvs. puteti avea (in caz de divort) cel mult un drept de retentie echivalent cu sumele de bani investite in modernizarea si intretinerea apartamentului (daca este cazul!)
Car3men a scris:
Dvs. puteti avea (in caz de divort) cel mult un drept de retentie echivalent cu sumele de bani investite in modernizarea si intretinerea apartamentului (daca este cazul!)

Sumele investite in ultimii 3 ani sau de-a lungul casatoriei?
în timpul căsătoriei.
1/2 din sumele investite in timpul casatoriei.
gerberga a scris:

1/2 din sumele investite in timpul casatoriei.


Aşa este. Sunt aplicabile prevederile Decretului nr.167 din 1958 privind prescripţia extinctivă, potrivit cărora prescripţia nu curge între soţi pe durata căsătoriei.

Dar, nu 1/2 neapărta, ci sumele cu care a participat efectiv soţia la întreţinerea şi repararea imobilului.

Cu alte cuvinte, poate fi mai puţin de 1/2 sau mai mult, în funcţie de veniturile celor doi soţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, copil, partaj, apartament achizitionat anterior, contract comodat SebastianP SebastianP Buna ziua, Am urmatorul caz: - sunt casatorit de 11 luni si am un copil din casatorie; - am un copil dintr-o relatie anterioara casatoriei, in tutela ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere calin_andrei calin_andrei O actiune in pretentii (fie drept comun, fie somatie de plata) se prescrie in termenul general de 3 ani? Iar curgerea termenului se calculeaza de la ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta amia1940 amia1940 In 2009 am facut partajul si am achitat fostei sotii jumatate din pretul apartamentului prin transfer bancar în contul fostei sotii. Din câte stiu dreptul la ... (vezi toată discuția)