avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea permisului suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea permisului suspendat

Buna ziua,
In urma neacordarii prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea pe trecerea marcata am ramas fara permis 30 de zile. Sincer eu nu am observat pietonii, era drum cu 3 benzi si probabil erau abia angajati in traversare pe banda I. Asa am si declarat in PV. Ideea este ca am nevoie de permis pe perioada suspendata dar ma pot lipsi de el mai tarziu. Daca fac contestatie si il recuperez, pot sa ma razgandesc in privinta contestatiei si cand nu mai am nevoie de el sa-l predau la politie? Contestatia se poate judeca si in lipsa mea? Exista costuri de judecata?
Va multumesc
Depuneti contestatia la judecatorie; o data cu aceasta depuneti si o cerere pentru eliberarea certificatului de grefa din care sa rezulte ca ati depus contestatia; cu certificatul de grefa eliberat de judecatorie, va prezentati la politie si va ridicati permisul pe perioada in care se judeca procesul.

Va puteti "razgandi in privinta contestatiei" numai la primul termen de judecata sau la urmatoarele termene de judecata ce vor fi stabilite de instanta.

Dupa ce va razganditi, judecatorul va pronunta o hotarare in acest sens; apoi dupa ce vi se comunica hotararea, mergeti cu ea la registratura instantei sa va puna stampila pe ea ca a ramas definitiva. Apoi cu acea hotarare puteti merge la politie sa predati permisul.

Taxa de timbru 20 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere pentru acordare de prioritate si trecere dupa eliberarea benzii de mers jivet jivet Fapta incriminata de agentul de circulatie cu amenda si suspendare de carnet este urmatoarea . virare la dreapta in intersectie semaforizata cu doua ... (vezi toată discuția)