avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare/cumparare pentru sustragere de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare/cumparare pentru sustragere de la executare

Stiu ca un contract exprima strict vointa partilor...dar indraznesc sa pun totusi intrebarea ( sper sa nu ma fac prea tare de ras )
Un debitor care se astepta sa piarda procesul si sa fie executat silit a incheiat ( evident de ochii lumii ) un asa-zis contract de vanzare cu o ruda ca sa nu mai am pe ce sa il execut. Ce mai pot face ( daca mai pot , ceea nu cred ) :( CA TERT PAGUBIT impotriva unui astfel de "contract " ? Pot sa obtin anularea lui ? Si daca da, cum ?
Specific ca in el sunt trecute date false privind caracteristicile si valoarea bunului ( subevaluat ) , iar asa-zisa cumparatoare si-a scris doar numele in clar, fara sa semneze ( asta nu il face nul de drept ? )
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: AVOL , utilizator 22:35, 24 Noiembrie 2013
Contractul este autentic, facut la notar?
Si ce spune CF? E notat ceva daca nu e autentic contractul?
Contractul este autentificat la notar ; dna notar cu pricina ( prietena de familie cu cei doi, dupa cum singura a recunoscut ) care a trecut date false pentru subevaluare a fost si anchetata penal ( ca si ceilalti doi) , dar au scapat cu NUP pentru ca raspunderea penala s-a prescris intre timp, pina sa aflu eu de manevra.
Poate gresesc, dar s-ar putea ca lipsa semnaturii sa fie deliberata, ca dupa ce trece " primejdia " sa se anuleze contractul de catre vanzator .
Intrebarea mea era daca eu ca tert mai pot face ceva pentru anularea contractului Datele false exista negru pe alb , evaziunea fiscala asijderea, semnatura " cumparatoarei " lipseste , contractul produce efecte in continuare !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
AVOL, utilizator
Incercati actiunea pauliana art. 1562 cod civil
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract cu anexe false. mă interesează dacă un contract ... larissa89 larissa89 Anulare contract cu anexe false. Mă interesează dacă un contract de vânzare, semnat în fața notarului poate fi anulat din cauza unor anexe ... (vezi toată discuția)
Bun instrainat prin donatie in timpul partajului asmedcor26 asmedcor26 Prietena mea ,in timpul casatoriei a dat avans de 10000 euro pentru un apartament . Dupa divort , in timpul partajului fostul ei sot , a donat apartamentul ... (vezi toată discuția)
V/c fara contract cu banii dati si procura in schimb agenda agenda Nu stiu dar mi se para aiurea! eu achit pretul vanzarii si primesc in schimb o procura pentru a interprinde toate demersurile necesare vanzarii (cadastru, ... (vezi toată discuția)