Stiu ca un contract exprima strict vointa partilor...dar indraznesc sa pun totusi intrebarea ( sper sa nu ma fac prea tare de ras )
Un debitor care se astepta sa piarda procesul si sa fie executat silit a incheiat ( evident de ochii lumii ) un asa-zis contract de vanzare cu o ruda ca sa nu mai am pe ce sa il execut. Ce mai pot face ( daca mai pot , ceea nu cred ) :( CA TERT PAGUBIT impotriva unui astfel de "contract " ? Pot sa obtin anularea lui ? Si daca da, cum ?
Specific ca in el sunt trecute date false privind caracteristicile si valoarea bunului ( subevaluat ) , iar asa-zisa cumparatoare si-a scris doar numele in clar, fara sa semneze ( asta nu il face nul de drept ? )
Va multumesc pentru raspuns.
Contractul este autentificat la notar ; dna notar cu pricina ( prietena de familie cu cei doi, dupa cum singura a recunoscut ) care a trecut date false pentru subevaluare a fost si anchetata penal ( ca si ceilalti doi) , dar au scapat cu NUP pentru ca raspunderea penala s-a prescris intre timp, pina sa aflu eu de manevra.
Poate gresesc, dar s-ar putea ca lipsa semnaturii sa fie deliberata, ca dupa ce trece " primejdia " sa se anuleze contractul de catre vanzator . Intrebarea mea era daca eu ca tert mai pot face ceva pentru anularea contractului Datele false exista negru pe alb , evaziunea fiscala asijderea, semnatura " cumparatoarei " lipseste , contractul produce efecte in continuare !