Anulare contract cu anexe false.
Mă interesează dacă un contract de vânzare, semnat în fața notarului poate fi anulat din cauza unor anexe false?
Situația este în felul următor: după decesul bunicii, am constatat lipsa "pământului" (teren extravilan) de la masa succesorală. Am contactat arendașul care lucra pământul iar el ne-a spus că a încheiat o tranzacție de vânzare/cumpărare cu bunica mea și că terenul este în proprietatea lui acum.
Printr-o cunoștință, am primit ajutorul unui polițist (criminalist) care ma însoțit la biroul notarial pentru a vedea acel contract. Ni sa prezentat de la arhivă doar o copie a contractului (nesemnată) și anexele contractului. Anexele sunt multe: copii CI, copii extrase CF, copii titlu proprietate, etc. Uitându-ne peste ele, am constatat următoarele probleme:
- nu toate anexele sunt semnate;
- unele semnături sunt foarte suspecte de fals;
- există o pagină A4, nescrisă, doar cu semnătura bunicii în partea de jos (semnată în alb).
D-l polițist care m-a însoțit mi-a spus că din punct de vedere criminalistic acesta este un furt de semnătură.
Poza cu exemplu semnături:
[ link extern ]
Am contactat până acum 3 avocați cărora le-am povestit cele de mai sus iar răspunsul lor a fost identic: "În concluzie, d-voastră doriți să contestați semnături date în fața unui notar ?"
Contractul este datat cu 7 zile înaintea decesului bunicii, nu am văzut semnătura pe contract, deci nu mă pot pronunța, teoretic ar trebui considerat autentic însă în privința anexelor mă pot pronunța că există mari urme de fals.
Doi din cei trei avocați contactați mi-au dat dreptate dar au refuzat să mă reprezinte.
În concluzie, dacă se dovedește că semnăturile de pe anexe sunt false, poate fi anulat acel contract ?