avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Certificat de informare de depus la instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Certificat de informare de depus la instanta

Buna dimineata.
Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se inteleg. Multumesc
PS Dati mi si pasii pe care trebuie sa i urmez, daca nu va deranjez prea mult
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2013
popescumierleanu, utilizator
A fost un motiv pentru a respinge o actiune tocmai pe acest motiv, eu parata nu am fost invitata la mediere , a fost doar eliberat Pv-ul de informare reclamantului.. .Instanta nu a admis acest motiv pentru respingerea cauzei... deci ce sa intelegem?
Sa vedem daca am inteles cum s-au derulat lucrurile: dv. ar fi trebuit sa fiti invitata la sedinta de informare privind avantajele medierii, dar nu ati primit invitatia.
Procedura de a se elibera PV de informare se practica in cazul in care parata refuza invitatia fie comunicand refuzul, fie prin simpla neprezentare.
Dv. ar trebui sa solicitati sa vedeti dovezile faptului ca vi s-a trimis o invitatie. Mediatorul arhiveaza aceste dovezi.
Daca reclamantul nu mergea la mediator, cererea era respinsa de instanta ca inadmisibila, dar el a mers, deci actiunea a fost admisa (asta s-ar intelege din exprimarea dv. de negare a negatiei, da?).
Daca totusi dv. doriti rezolvarea conflictului prin mediere, luati initiativa si apelati la un mediator, care sa-i trimita reclamantului invitatia la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura sau nu - pe pv /mediere ? oanaportar oanaportar Anagajatorul si angajatul - au participat la o mediere, intr-un litigiu de munca. Partile nu au ajuns la o intelegere, refuzand din start ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)
De la 1 august sedinta de informare privind medierea este obligatorie, altfel pierzi procesul chiar daca ai dreptate pe fondul cauzei codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. De ieri sedinta de informare privind medierea este obligatorie. Daca nu prezinti in in stanta dovada ca ai facut sedinta de informare pierzi ... (vezi toată discuția)