Buna ziua
Cazul meu e urmatorul: sotia mea are certificat de schizofrenic, depresiv. Dar la "umbra"bolii viata mea e un calvar. Casa arata ca si la " curet-murdar", eu si copilul nu primim mancare si curatenie, ea cheltuie toti banii pe shoping si e plina de datorii.
Cum scap?
Dvs. puteti divorta, asta este destul de simplu. Probabil ca mai greu o sa fie cu partajul. Presupun ca nici vreti sa stati in continuare cu ea. Dar nici nu o puteti arunca in strada.
Daca este bolnava nu o puteti trata ca pe un om sanatos.
Mai bine reluati si expuneti pe larg ceea ce doriti.
Multumesc
M-am casatorit acum 20 de ani. Are antecedente in familie, nu am stiut.
Boala i se manifesta de la nasterea copilului meu, respectiv de 19 ani.
Nu este f bolnava. Este bibliotecara, merge la serviciu. E lenesa, nu face absolut nimic decat plimbari, cumparaturi, barbati(fara urma de misoginism- credeti-ma).
Daca e singura cu copilul nu ii face mancare, nu spala, nu face ordine. Tot timpul vorbeste urat. Andrei aduna, pune hainele in dulapuri, ea le imprastie si e foarte obraznica.
Se cearta cu toata lumea, iar casa dupa cum am spus e plina, plina, plina de hainele ei, gramezi, gramezi.
Nu isi aduna de pe jos tampoanele la baie, chilotii, nimic.
Cand incercam si eu si copilul sa discutam cu ea ne sfideaza si spune ca cheama politia, sau se pensioneaza si va sta acasa.
Medicul ei curant spune ca nu e ce pare.
De aceea as vrea sa stiu daca nu exista impedimente din cauza bolii sa divortez, pentru ca ea nu vrea bineinteles sa renunte la vaca de muls.
Bani nu aduce in casa, curatenie nu, traieste numai pentru ea.
Sunt o continua bataie de joc. Am incercat sa o inteleg,m-am internat cu ea in spital, i-am facut eu si mama ordine la scoala in bibblioteca pt. ca altfel o dadea afara, dar nu mai pot.
Pai asta e schizofrenia... lucrurile nu sunt pentru ea ce par a fi...
Apoi, e bolnava de 19 ani si nu ati gasit in tot acest timp o modalitate de a controla boala?
Multumim de voturile negative, mai doriti raspunsuri de la noi sau... numai daca va plac?
Nu inteleg cum de medicatia nu produce efecte, cum de nu si-a gasit un echilibru in medicamente... Cunosc schizofrenic ce duce o viata normala... Are si viata sociala, iubita, stiut fiind ca schizofrenicii relationeaza mult mai greu.
Daca sotia ve dovedi ca e bolnava din casatorie, avand sanse mari la asta dupa descrierile dv., ca nu din vina ei s-a imbolnavit... ma indoiesc sa puteti demonstra vinovatia ei sau a voastra comuna... In conditiile in care ea va demonstra ca nu ati ajutat-o considerabil referitor la boala declansata, vina va putea sa planeze numai asupra dv. si nu se va desface casatoria.
Cred ca ar trebui inainte sa va despartiti in fapt de ea, daca simtiti ca nu mai rezistati sa faceti fata bolii de care sufera...
Dar despre divort ar trebui sa discutati cu un avocat, ca aveti sanse serioase ca, pe fondul celor descrise de dv., sa vi se respinga divortul. Boala declansata in timpul casatoriei, poate ca efect al nasterii, adica efect al unui lucru ce tine de casatorie... nu stiu ce jude ar considera-o vinovata! Si fara vina ei, macar partial, nu va desface casatoria!
Ca sa nu mentionez ca, pe aceleasi argumente, ar putea sa considere ca are nevoie de intretinerea dv. in continuare, divortata fiind...
Asa incat, mergeti dv. cu actele si situatia de fapt la un avocat.
Succes!
Eu si fiul meu facem tot ce ne sta in putinta sa o ajutam.
Cand suntem plecati nu isi ia medicamentele. Nu o putem supraveghea tot timpul. E plina de subterfugii si reuseste sa ne prosteasca sistematic.
E rea
Cum se poate?
pedycab
Sunt un proces de divort din care a rezultat un minor in varsta de 5 ani. Mama bolnava de schizofrenie de 20 de ani cu pensie definitiva de la stat pentru ... (vezi toată discuția)