avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspuns întampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspuns întampinare

Buna ziua.Am onoarea sa va salut. Am o intrebare legata de un rapsuns la o intampinare. Am depus o actiune de chemare in instanta a unei institutii, vizand o contestatie asupra unei decizii medicale. Aceasta institutia a formulat o intampinare catre tribunalul in raza caruia locuiesc. Tribunalul mi-a transmis o comunicare adresa precum ca in calitatea de reclamant am obligatia de a depune in termen de 10 zile raspuns la intampinare. In comunicarea adresa se specifica faptul ca trebuie sa depun inscrisurile doveditoare si documentele solicitate intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte.
Va transmit ca nu am raspuns deloc la intampinare si nici nu am depus documentele pentru instanta asa cum se specifica in comunicare adresa, pentru ca nu sunt de acord cu ce scrie in intampinarea formulata de institutia respectiva. Intre timp, mi-a fost comunicata acasa o citatie sa ma prezint la judecata peste o saptamana. Va intreb daca decizia mea de a nu raspunde la intimpinare va avea repercursiuni asupra dosarului de judecata, pe fond in acest moment ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:13, 21 Noiembrie 2013
Pai daca nu sunteti de acord cu ce s-a formulat in intampinare, trebuia sa raspundeti, sa contraziceti ceea ce se pretinde si sa depuneti actele doveditoare in apararea dvs. Cu alte cuvinte, era in interesul dvs sa raspundeti. De acum, va judecati. Succes!
robinzz2 a scris:


Va transmit ca nu am raspuns deloc la intampinare si nici nu am depus documentele pentru instanta asa cum se specifica in comunicare adresa, pentru ca nu sunt de acord cu ce scrie in intampinarea formulata de institutia respectiva.


Răspunsul la întîmpinare nu e acelaşi lucru cu răspunsul la salut sau cu răspunsul la felicitări. Nu presupune, adică, niciun fel de politeţe formală, aşa cum ar presupune răspunsul pe care îl impune buna creştere în celelalte două cazuri invocate.

Dimpotrivă, răspunsul la întîmpinare vă deschide posibilitatea de a-i da la gioale pîrîtului care, obrăznicindu-se peste măsură, tinde să vă facă praf acţiunea.

Aici e care pe care. Box, carevasăzică, ba chiar K1, nu damen vals.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se raspunde la intampinare? c_stefania c_stefania Buna ziua, Acum o luna am facut o cerere de chemare in judecata pentru majorare pensie de intretinere. S-a depus intampinarea prin care tatal minorei este de ... (vezi toată discuția)
Apel -noul cod de procedura civila marusca marusca Situatia este urmatoarea: procesul s-a judecat pe noul cod de procedura civila si am cistigat la fond.Cu toate ca nu am primit hotarirea acasa ,am vazut doar ... (vezi toată discuția)
Raspuns comunicare adresa judecatorie contesssa contesssa Buna seara! Am depus la Judecatorie o plangere impotriva unui proces verbal de contravenție pentru lipsa cartii de identitate la volan. Am primit o adresa de ... (vezi toată discuția)