avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie recalculare pensie

Sunt pensionar cu pensie anticipata de la 04.01.2011. In luna Iunie 2013 am împlinit vârsta de trecere la pensia integrala pentru limita de vârsta dar Casa Locala de Pensii sector 6 nu emite decizia noua sub pretextul ca dosarul administrativ al subsemnatului se află la Comisia Centrala de Contestații a CPMB, in urma contestației depuse la data de 20.06.2012, care nu are încă un răspuns. Intre timp am introdus acțiune în instanta pentru recalcularea punctajului de pensie cu valorificarea unor castiguri salariale din acord global (acesta era de fapt si subiectul contestatiei la care nu am primit răspuns după 1 an si 4 luni).
As vrea sa știu ce risc (in legatura cu procesul) dacă in acest moment fac renuntare la contestatia de la CCC in scopul revenirii dosarului la Casa Locala de Pensii pentru emiterea deciziei de pensie integrala de vârsta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: StRotaru , utilizator 11:20, 22 Noiembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Întrebarea era ce se întâmplă dacă fac renunțare la CONTESTAȚIA la CCC (urmarind prin asta revenirea dosarului la casa de pensii sector 6), la care oricum nu s-a răspuns de 1 an si 5 luni, respectiv ce repercusiuni ar avea asupra chemării în judecata a CPMB?
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
StRotaru, utilizator
Am înțeles. Mulțumesc pentru răspunsul Dvs. Rămâne deschisa problema trecerii la pensia integrala de vârsta. Ce cai de acțiune am? Cerere expresa pentru asta am depus la Casa locala de pensii sector 6 din 20 iunie 2013, la care nu am nici un răspuns scris, iar la ghișeu mi se spune ca nu se poate face nimic deoarece dosarul se află la CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine chem in judecata recalculare pensie contestatie respinsa de ccc oste oste Sunt pensionar bucurestean, iar Comisia Centrala de Contestatii mi-a respins contestatia. Eu, aflandu-ma in termenul legal, chem in judecata: - Casa Locala ... (vezi toată discuția)
Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)
Calitatea de parat in cazul contestatiei privind decizia de pensionare elconst elconst Buna ziua, Intentionez sa depun o contestatie la decizia de pensionare emisa de Casa locala de pensii sector 6 si nu imi este clar daca, in calitate de ... (vezi toată discuția)