avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract

Buna ziua,

Am o intrebare, mama mea vrea sa cumpare un apartament in Bucuresti de la o persoana.Problema este ca aceea persoana doreste un antecontract si un avans mic de 2000 lei.Problema este ca mama mea locuieste in alt oras si nu poate sa semneze antecontractul, dar va veni la semnarea contractului,Eu fiul ei locuiesc in Bucuresti , as putea sa semnez antecontractul eu (fara procura) si apoi sa-l anulez cand e vanzarea fara sa am consecinte juridice?Sau sa trec in antecontract ca mama mea este cumparatorul?
Va rog ajutati-ma cu o parere .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:39, 19 Noiembrie 2013
nu puteti doar cu procura. daca dati cei 2000 de lei ii pierdeti....
Multumesc de raspuns....dar daca eu fac antecontractul si trec o clauza de anulare de comun acord cu restituirea avansului din partea vanzatorului.Apoi in aceeasi zi semneza mama si actele de v-c (dupa anularea antecontractului).Mie imi restituie suma care se adauca la pretul din contractul de v-c al mamei.
Si ca masura de precautie daca nu vor sa anulam de comun acord antecontractul , cumpar eu apartamentul apoi il donez mamei .Ce credeti?
E prea complicat. Puteti incheia un alt contract, o altfel de promisiune, anume ca ii gasiti cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/cumparare apartament fara acordul sotului fullskynet fullskynet Bună, Intenționez să trimit banii mamei mele sa cumpere o garsonieră pentru mine (Locuiesc în străinătate și nu pot ajunge acasa momentan sa fac o ... (vezi toată discuția)
Demonstrarea bunei-credinte pt evitarea executarii? silentk6 silentk6 Buna seara, Am facut un antecontract standard de vanzare-cumparare a unui apartament, cu titlu executoriu. Alte detalii: e pe vreo 2000 euro avans, 4000 am ... (vezi toată discuția)
Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)