avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Programul \\"Torch\\" este interzis sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Programul "Torch" este interzis sau nu?

Buna seara!
Am nevoie de muzica de pe Youtube pentru prezentari power point. Pot sa descarc muzica folosind "Torch" sau e la fel de interzis ca ""Torrente".
Multumesc pentru orice raspuns cu trimitere la lege!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:55, 21 Noiembrie 2013
Pirateria nu e musai pe bani. Majoritatea celor care folosesc torrents fac piraterie si asta e infractiune. Programul poate fi legal sau ilegal, nu asta conteaza, ci faptul ca il folositi pentru a pirata. De exemplu cu un cutit pot taia paine sau gatul unui om. Nu inseamna ca ar fi ilegal sa detina omul cutite in bucatarie.
Asta e o minciuna mai mare decat toate minciunile. Nu exista piraterie. Exista doar criminali si victimele lor.
Trafic de informatii (din partea killerilor care o fac sub umbrela "corporation", "portal", "web browser" and you name it, faciltarea accesului la informatii ori divertisment pentru cei interesati dar carora nu le este permis sa plateasca accesul in mod direct (vreau informatii, vreau sa citesc presa, nu cumpar materialul tiparit pentru a sa nu "cere" indirect taierea unui copac pentru dorinta mea de informare, de ce imi este facilitat accesul gratuit cand eu stiu ca articolele de presa sunt scrise de oameni care primesc remuneratii pentru munca lor? vreau sa imi folosesc telefonul mobil pentru a asculta un post de radio, pentru ca aparatul mi-a fost vandut cu permisiunea de acces numai ca nu o pot face cat timp in abonamentul pe care il platesc nu este inclus si acel serviciu, respectiv plata unui abonament radio.Am platit un dispozitiv electronic si programul care ii permite acestuia sa functioneze-in dublu exemplar, pentru ca aparatul in sine are o problema, am apreciat eu, de specificare corecta a modelului pe actele de provenienta-respectiv factura fiscala, dar ce imi ofera el? Mizerii si gunoaie, asa-numite piraterii, ori modalitati de scuipare a gunoaielor spre altii).
Cineva are sa remedieze, poate, candva, problema asta. Daca nu ne trimit portalurile corporatiste cu totul la dracu' pana atunci... Iar asta inseamna va trafica, ori va obtine un beneficiu direct si pecuniar din datul meu cu capul de ziduri. Poate cei care plaseaza acel profil masculine in dreptul datelor indicate de mine. Poate altii.
Societatea in care traiesc eu este una a vicleniei, a minciunii,a neglijentei si ignorantei, care se autodistruge impinsa de la spate de cei care isi incaseaza milioanele si platesc taxe offshore, pentru ca de acolo au venit.
tgeorgescu a scris:

In Romania nu stiu daca s-a judecat lumea pe tema asta, dar in alte tari nu tehnologia (programul) e ilegala, ci ce face omul cu ea. Asa ca faptul ca programul nu e interzis nu va scuteste de raspundere. Plus ca daca nu e vorba de Torch Browser, programul poate veni si cu alte programele de care nu cred ca aveti nevoie. Detalii pe [ link extern ]


Torch Browser este. Am vazut ca se poate face cont si ca se poate realiza in el propria lista de redare a muzicii preferate, dar are si facilitatea de download. Asta intreb: e legal sa descarc sau nu folosindu-l? Daca este ilegal, atunci discutia se incheie aici. Daca nu este ilegal, atunci poate continua in sensul de ce am voie sa fac cu materialul descarcat.
Daca programul este interzis/ilegal, simpla lui accesare este infractiune, deci n-are sens sa discutam mai departe de ce si ce scrie pe licente, ca nimic nu ma absolva de vinovatia de a utiliza ceva interzis. Daca nu e interzis, ok., vorbim si despre moralitate, si despre piraterie si despre orice chestiune de principiu.
Activitatea mea nu e nici pe departe ilegala, asadar, va rog sa ma ajutati daca stiti clar cum este, nu cum se misca pamantul si corporatiile.
Va multumesc, @tgeorgescu! In Ro s-a pedepsit pana acum activitatea de hakering, escrocheriile virtuale, furturi online. Am citit la un moment dat si despre niste descinderi ale DIICOT la comercianti de muzica si filme piratate, dar si la creatorii respectivelor dispozitive.
Cred in bunul simt in mediul virtual, stiu ca se pot produce si evenimente neintentionate, dar cand folosesc ceva cu buna-stiinta, vreau sa stiu daca e legal sau nu s-o fac.
Poate am fost mai explicita acum.
Nu e inerzis. Nu e legal.
ivanawlf a scris:

Nu e inerzis. Nu e legal.


E legal. E varianta de google crom cu optiune de download.
[ link extern ]
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Este legala folosirea acestui program pentru descarcare fisiere? ContSters224507 ContSters224507 Este legal sa folosesc internet download manager pentru a descarca de pe scribd un pdf privat cu drepturi de copyright (care nu are optiune de download) daca ... (vezi toată discuția)
Cat de legali sunt torrents lawcomp lawcomp Buna ziua, dupa arestarile de ieri din Bucuresti cu privire la torentii am zis sa caut vreo noua lege care s-ar fi dat in Romania. Pe langa discutiile ... (vezi toată discuția)
Pirateria pe internet, programe fara licenta Pink_Martini Pink_Martini Am auzit acum la stiri la radio ca se fac controale pentru cei care detin/folosesc programe fara licente. Cum se fac aceste controale? cica sint unii care ... (vezi toată discuția)