avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiunea de 10 ani sau de 30 ani???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiunea de 10 ani sau de 30 ani???

Buna ziua,
Din 1990 muncesc un teren extravilan care nu a apartinut nimanui niciodata, era defpat o bucata de nisipi, un teren nefertil, la marginea tarlalei, pe care nimeni nu la vrut iar eu am avut grija de el timp de 24 de ani, martori sunt toti oamenii din sat.
Pot sa trec acest teren pe numele meu?
Am auzit diverse pareri, ba ca trebuie sa il muncesti de 10 ani, ba ca trebuie de 30 ani, ca sa pot sa il trec pe numele meu....care este varianta reala si corecta?
Este nevoie de aprobarea primariei (terenul nu este de nici un interes national/local)?
Multumec si o zi frumoasa sa aveti!

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:16, 20 Noiembrie 2013
Depinde si al cui e intai si-ntai. Dv. va incadrati la uzucapiunea de 30 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intru in proprietatea unui teren? 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, Doresc sa intru in proprietatea unui teren care nu este intabulat si pe care il muncesc de 23 ani. Cui ar trebui sa ma adresez pentru acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte proprietate pt un teren pe care nu are nimeni acte! 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat si cum se poate rezolva aceasta situatie: In 90’ cand s-au impartit terenurile, langa terenul nostru era o bucata ... (vezi toată discuția)
Autoritate competenta punere in proprietate + pasii de urmat! 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, Doresc sa intru in proprietatea unui teren care nu este intabulat si pe care il muncesc de 23 ani. Cui ar trebui sa ma adresez pentru acest ... (vezi toată discuția)