avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit
Discuție deschisă în Executare silită

credit

Buna ziua,

in timpul casatoriei am contractat un credit impreuna cu fostul sot (eu titular, el codebitor), pentru care nu s-a facut o actiune legala de impartire. Pentru ca eu sunt titular fostul sot nu plateste nimic desi banii au avut ca destinatie firma lui (ca si dovada nu am decat o hartie scrisa de mana de el si un angajament notarial de plata expirat tot din partea lui dupa divort). Creditul este garantat cu un imobil proprietatea unor rude de ale lui. Nu am avut bunuri comune din casnicie, daca nu platesc eu, pe langa faptul ca se aduna penalitati mi se poate popri salariul si nu este o varianta pentru mine. Ce posibilitate as avea sa scap de credit ?
Cel mai recent răspuns: ContSters306046 , utilizator 19:53, 18 Noiembrie 2013
Da valoarea imobilului e suficienta,
Este vorba de penalitati care se pot aduna pana la urma in sarcina mea
Este sigur ca se executa garantia tertilor si nu salariul meu ?
Fiind un credit cu ipoteca imobiliara, e clar ca e un credit mare. In acest caz, se va popri salariu dvs., dar cel mai sigur se va executa si imobilul, pt ca niciun creditor nu sta sa recupereze datoria intr-un numar de cine stie cati ani, prin poprire pe venit, cand are o garantie imobiliara.
in orice caz puteti sa imi spuneti cat din salar au voie sa popreasca ?
am o persoana minora in intretinere
1/3, atat vi se va popri. Daca e asa cum spuneti si valoarea imobilului este indestulatoare, in plus, locuiti in circumscriptia altei curti de apel decat cea in care se afla imobilul ipotecat, aveti mari sanse sa nu vi se puna nici macar poprire.
merci
garantii pot sa invoce chestii de genul inselaciune, abuz, rea credinte ? sa zicem ca se ajunge la executare, ce proceduri imi recomandati anterior ca sa evit alte procese ulterioare cu garantii ?

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar duncan duncan Acum doi ani am luat un credit ipotecar impreuna cu prietena mea ca si codebitor. Dupa un timp ne-am si casatorit.La aproape un an am divortat ea renuntand la ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar andreea_magda andreea_magda Am un credit ipotecar in Bucuresti, un apt de 3 camere in drumul taberei de care vreau sa scap pt ca nu mai traiesc in romania de aproape 4 ani. nu ma ... (vezi toată discuția)
Locuinta achizitionata de fostii soti prin credit bancar Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Intrebarea mea ar fi urmatoarea: In masa partajabila va fi introdusa doar suma de bani achitata in timpul casatoriei( avans +rate efectiv platite) ... (vezi toată discuția)