avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post

Buna ziua !

M-am intors din concediu crestere copil, iar acum dupa ce au expirat cele 6 luni de munca dupa reintoarcere, am fost amenintata ca se va restructura postul.
Care sunt pasii legali pe care trebuie sa ii parcurga angajatorul in cazul in care face restructurare de post ?
Este obligat daca restructureaza postul sa ma dea in somaj ?
Care unt pasii care trebuie sa-i fac eu ca si angajat ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ANGAJATII , utilizator 09:00, 19 Noiembrie 2013
trebuie sa justifice restructurarea postului. acesta trebuie sa fie efectiva si pentru a cauza reala si serioasa. Dupa ce veti primi Decizi a de desfiintare a postului puteti sa o contestati in instanta in termen de 30 de zile de la comunicare.
Va multumesc pentru raspuns.
Mi-a spus ca va desfiinta postul ptr ca nu mai are nevoie de el in organigrama firmei.
Este un motiv serios care sa conduca la desfiintarea postului ?
Doctrina apreciaza ca , sunt cauze reale şi serioase reorganizarea activităţii, transformările tehnologice şi dificultăţile economice.

C.Ap.Bucuresti, Sectia a VII_a Civila si pentru cauze privind Conflicte de munca si asigurari sociale, prin Decizia Civila nr. 4073/R/03.06.2009, a statuat ca, desfiinţarea postului este efectivă, dacă postul în cauză a fost definitiv înlăturat din organigrama şi statul de funcţii al angajatorului.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pe motiv de desfiintare a postului adela05 adela05 In caz de concediere pe motiv de desfiintare a postului, societatea poate reinfiinta postul si poate angaja pe cineva pe acelasi post, la cateva zile de la ... (vezi toată discuția)
Drpturile si obligatiilor angajatorilor caprice caprice Buna ziua, un patron al unui salon de coafura are dreptul de a concedia si angaja dupa bunul plac? Adica nu prevede legislatia muncii faptul ca un angajator ... (vezi toată discuția)
Art.65 cauza realã ºi serioasã bartac bartac Ce documente ar trebui să stea la baza cauzei reale şi serioase de a desfiinţa locul de muncă a unei persoane? Eu sunt o persoană concediată în baza la ... (vezi toată discuția)