Suntem trei surori si vrem sa deschidem succesiunea in urma decesului mamei.Am observat ca in certificatele noastre de nastere este o greseala la numele mamei .La sora mare este numele scris corect iar la cele doua gemene este gresit.Unde putem rezolva problema ,la primaria din localitate? noi credem ca de aici s-a strecurat greseala ,dar de aici am fost trimise la un notar , cu doi martori.
S-ar putea ca prin instanta sa fie o sulutie mai buna, nu stiu neaparat daca mai ieftina. Daca nu sunt acte ale ptoprietatii instanta va numi un inginer aprobat de ei, sa faca schitele, ceea ce inseamna ca nu puteti negocia cu el tarifele de intocmire a schitelor, si nici repede nu le va termina.
Incercati sa gasiti acte ale proprietatii, titlu de proprietate de la primaria unde este terenul si casa parinteasca! Macar acestea ar trebui sa fie. Daca sunt atunci cautati un inginer, negociati pret cu el, va face schita si intabuleaza in Cartea Funciara pe numele parintilor totul. Apoi faceti mostenirea la notar.
Sau daca au trecut deja asa de multi ani, si parintii Dvs. au locuit acolo, faceti o actiune de constatare a uzucapiunii, ca parintii Dvs. locuiau acolo de mult timp si ca sunt proprietari, si apoi si succesiunea in daca vreti in instanta, unde asa cum a zis si dl. Avocat nu va dura, daca fratii sunt de acord!
Un pic de ajutor
KPSUNIKA 1
AM PARINTII MORTI SI AS DORI SA STIU CUM SE POATE SA FIU TRECUTA PE CONTACTUL CASEI CA PROPRIETAR ?STIU DOAR CA SUNT MOSTENITOR DAR SA TREC CONTRACTUL CASEI ... (vezi toată discuția)