avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Timp de 3 ani si 8 luni (in perioada 01.05.1986 - 31.12.1989) am fost angajat in grupa II de munca 75 % (este scris in cartea de munca si nu am si adeverinta) la IGSCCP ca inspector cu studii superioare.
Mi s-a raspuns ca functia de inspector nu este trecuta in legislatie ca facand parte din cele cu drept de grupa a II si deci nu pot beneficia nici de acel spor de 25% la punctul de pensie in bani pe perioada lucrata si nici nu am dreptul la reducerea cu 1an si jumatate (mai am 4 ani si 4 luni lucrati ca inginer in grupa II de munca la alta intreprindere - deci conditii deosebite). Puteti sa-mi raspundeti daca mai are sens conform legislatiei sa mai alerg dupa alte adeverinte sau nu-mi vor fi eliberate ascest gen de acte de catre societatile in cauza ?
Cu respect,
Florin Neagu
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 16:45, 18 Noiembrie 2013
Societatile sunt obligate sa va elibereze adeverintele necesare, obtineti acele adeverinte, depuneti-le la dosarul de pensie si contestati decizia de pensie daca nu va vor include acei ani de vechime cu sporuri, e dreptul dvs.! succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata florin_neagu florin_neagu Buna seara, 1.Sunt nascut in august 1954. 2.Lucrez ca inginer din septembrie 1979. 3.Am facut 5 ani de facultate la zi si armata 8 luni si jumatate ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare dodoambra dodoambra Buna ziua, Am 62 de ani inpliniti in octombrie 2013 (nascut in 1951) Sunt angajat din 1977 septembrie ca inginer. Repartitia am avut-o la o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Daca adeverinta eliberata de angajator contine date incomplete... gaby_germ gaby_germ Buna ziua. In Noiembrie 2016 urmeaza sa-mi depun dosarul pentru obtierea pensiei pentru limita de varsta. Am solicitat, recent, si am primit de la fostii ... (vezi toată discuția)