avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reþinere din salariu în urma unei dispoziþii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reþinere din salariu în urma unei dispoziþii contestate

Avem pe rol o acţiune în anulare a dispoziţiei emise de primar pentru reţinerea unor sume ,,incasate necuvenit" ca urmare a controlului Curţii de conturi. Este vorba despre nişte sporuri cîştigate în instanţă si aprobate prin contractul colectiv de muncă.
Întrebare: Este legală reţinerea până la definitivarea acţiunii în instantă de anulare a dispoziţiei? Vă mulţumesc.
Pana la anularea de catre instanta de judecata a deciziei respective se poate face retinerea din salariu.

De altfel, pana la solutionarea litigiului trebuia sa solicitati instantei sa se pronunte pe suspendarea actului atacat.
Daca nu ati solicitat prin actiunea depusa si suspendarea retinerilor, atunci este legala.

Daca ati solicitat acest lucru si instanta a admis cererea, atunci retinerea in continuare a sumelor "incasate necuvenit", este abuziva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporul de dispozitiv ginel958 ginel958 În urma controlului efectuat de către Camera de conturi aceştia au stabilit că am beneficiat de sporul de sispozitiv nelegal (deşi aveam o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu functionar public corin1994 corin1994 In urma cu 3 ani am fost angajat ca functionar public si mi s-a comunicat un salariu. Acum in baza art 84 lit b si art 85 alin 1 si 2 din Legea 188/1999 s-a ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca redinciucconstantin redinciucconstantin la instanta de fond a cistigat angajatu am platit salarii si reintegrare la recurs am cistigat eu ca angajator .codu munci spune ca restituirea salariilor ... (vezi toată discuția)