avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Analiza fisei pe platitor a unei societati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Analiza fisei pe platitor a unei societati

Buna ziua

Acum vreo 6 ani am preluat o firma cu intentia de a-i continua activitatea.
Dupa preluare s-au gasit niste datorii care au fost platite pe loc.
A functionat totul ok pana anul trecut, cand mi s-a blocat contul bancar si ANAF-ul mi-a luat o suma de bani.
Am cerut o fisa fiscala si figuram cu datorii de ~14.000 lei.
Au continuat sa-mi blocheze contul timp de aproape doi ani si, ca idee de situatie, la inceputul anului curent, aveam debitati ~18.000 lei si datoria a crescut pana la ~15.500.
Am fost la ANAF, le-am cerut o situati legata de declaratii depuse/lipsa si am depus o cerere de recalculare fisa la care, desi inca nu am raspunsul, mi s-a sugerat ca de scazut n-au ce sa scada, poate doar sa creasca.
Lipseau vreo 10, din care 2x 394 pe care le-am gasit in actele mele cu viza de la registratura lor.
Le-am dus iar si acum doua saptamani mi-au trimit o somatie de plata de ~26.000 lei dar pe fisa fiscala sunt, cu tot cu dobanzi si penalitati ~32.000 lei.
Mentionez ca activitatea firmei este scazuta si nu generam taxe/impozite prea mari (~1.200 lei/luna).
In somatie sunt trecute declaratii pe care eu le am in contabilitate ca fiind platite, mare parte din ele (~17.000 lei) fiind de TVA.
Contabilul mi-a spus ca desi eu stiu ca am platit acele sume, ei (ANAF) cel mai probabil au stins cu ele datorii mai vechi si astfel e imposibil sa stiu ce nu am platit de fapt.
Inca nu stiu ce pot face ca sa rezolv situatia, platirea datoriei fiind in prezent imposibila.
Ceea ce vreau sa inteleg, pana iau o decizie cu privire la viitorul firmei, este daca pot sau nu sa aflu ce declaratii depuse nu au fost platite, ca sa inteleg daca intr-adevar datoria este din cauza mea sau a celui care a avut firma inainte.

Astept cu interes pareri despre ce ar trebui sa fac.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
laurentiu-tns, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 09:03, 22 Noiembrie 2013
Solicitati la ANAF sa va editeze Fisa de platitor analitica pe perioada 2006 la zi si analizind-o veti constata ca platile facute imediat dupa preluare au acoperit datorii mai vechi, care nu vi se comunicase la data preluarii. Declaratile neplatite vor fi cele mai recente, conform metodologiei de stingerea obligatiilor platite in contul unic, valabile din 01/01/2008 OPANAF 1397/2007.
Multumesc pentru raspuns.
Mai exact, firma a fost preluata in martie 2008.
Imi puteti da o formulare exacta pe care ar trebui s-o prezint la ANAF pentru a primi acea fisa?

Pe de alta parte am o intrebare legata de infiintarea unei noi firme.
Am aflat ca exista o forma de PFA pentru freelanceri dar nu stiu niciun detaliu legat de conditii si taxe.
1.In esenta Cererea se refera: va rog ami elibera Fisa analitica de platitor de la martie 2007(cel putin un an inainte de preluare) la zi, pentru SC....identificare.
2. Este un PFA ca oricare altul. Conditiile le gasiti in Legea 300/2004 actualizata si L 44/2008. Sint conditii de pregatire in domeniul ales. Costa cca 800 lei. Dupa inceperea activitatii platiti CAS si CASS. Contabilitatea o puteti tine singur in partida simpla. Freelancer de fapt inseamna liber profesionist.
Cu respect!
Am cerut ce m-ati indrumat si mi-a trimis fisa sintetica totala din 2005 pana in prezent.
Am mai avut probleme cu persoana care se ocupa de contul meu, in sensul ca nu sunt sigur daca intelege in totalitate limba romana.
Din actele contabile nu s-ar putea afla ce si cand nu s-a platit?
Mentionez ca nu mai figurez la ei cu declaratii nedepuse.
Cat m-ar costa un contabil care sa faca asta?
Buna seara,

Fisa pe platitor trebuie confruntata cu declaratiile depuse si cu platile efectuate pentru a putea constata corectitudinea inregistrarilor.
Practic fiecare obligatie din fisa trebuie analizata in felul acesta.
Este greu de estimat care ar fi costul unei astfel de reconcilieri, pana nu se face o estimare a demersului si a volumului de munca implicat.

Numai bine

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 :impozit pe profit de recuperat barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Daca ma poate ajuta cineva la intocmirea decl.100 in urmat.situatie: Anul 2007;impozit pe profit platit in plus :2500 Anul 2008:impozit pe profit calculat ... (vezi toată discuția)
Poprire tert de catre anaf crystyna2000 crystyna2000 ANAF a trimis o instiintare de poprire catre un client, care tocmai trebuia sa efectueze o plata catre firma.Plata a fost facuta de client dupa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)
Somatie anaf zuzu22 zuzu22 Am primit o somatie de la ANAF prin care sunt notificat ca am de plata tot soiul de chestii restante (pe care credeam ca ex. contabila le-a platit) cum ar ... (vezi toată discuția)