avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Eternele probleme cu asiguratorii rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Eternele probleme cu asiguratorii rca

Problemele au fost rezolvate in urma ultimelei negocieri cu asiguratorul.Ms de interes.
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
Geo C.P., utilizator
Cel mai recent răspuns: Geo C.P. , utilizator 20:29, 3 Aprilie 2009
Geo C.P. a scris:

Exista o posibilitate legala sa ii oblig sa constate dauna totala?
Exista niste formulare tip de cerere de plata a daunelor?
Exista alte formulare de cerere de plata a daunelor (nu stiu cum se numesc) plata a spitalizarii si a cheltuielilor aferente?Chiar a daunelor morale?
Singurul lucru pe care l am completat si depus la asigurator dupa cum am spus a fost declaratia initiala pt deschiderea dosarului de dauna si copii dupa factura spitalizare , alte chitante, acte identitate , permis , asigurare proprie , dovada de reparatie eliberata de politie , certificat medico legal si orginalul devizului estimativ de reparatii , nefiindu mi eliberata nici o hartie care sa dovedeasca ca am depus la dosar vreun act .

Daca tot spuneti ca v-ati facut lectiile, recititi Ord.CSA 20/2008 privind Normele de aplicare RCA.:
-Dauna totala se constata comparand valoarea reparatiei cu valoarea reala la data accidentului (vezi Norme) si nu se face sub obligatie.
-Pagubitul se prezinta la sediiul nasiguratorului RCA si completeaza un formular de Avizare dauna, pe baza documentelor detinute(le-ati enumerat deja)In formuler exista atat rubrica pentru daune materiale auto, vatamari persoane,alte auto implicate ,alte bunuri materiale avariate.
Formularul trebuie sa aiba un subsol decupabil care se completeaza de asigurator si care constituie Confirmarea avizarii daunei nr.inregistrare/data .
Odata cu avizarea se efectueaza si verificarea auto avariat,intocmindu-se un p.v. constatare preliminara ,fara demontare, cu fotografii atasate, in confruntare cu dovada de reparatie de la politie .Acest document se inmaneaza pagubitului sub semnatura, spre a fi depus la service-ul de reparatii,urmand ca eventual sa se faca ,la demontare, un p.v. de constatari suplimentare.
Devizul estimativ furnizat de dv.,poate sau nu sa fie luat in consideratie pentru a constata dauna totala.
Celelalte pretentii nu pot fi despagubite decat in urma unei sentinte definitive.IIn concluzie,constituitiva ca parte civila in procesul penal impotriva vinovatului.(asistat de un avocat ,desigur)
Am descarcat , spicuit si bagat la cap ordinele 8 si 20 pe 2008 imediat dupa ce am postat intrebarea , drept dovada negocierea cu asiguratorul incheindu se azi per total in favoarea mea :).. asiguratorul..fiind un termen mult prea pompos pt cizmarii cu care am avut de a face . Multumesc pt raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca elena_mdv elena_mdv Buna seara, As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident autox-( alek_s alek_s nu stiu pasii ce trebuie urmati in calitate de pagubit am incercat sa citesc ordin csa20 din 2008 dar nu inteleg bine fiecare act cand trebe facut si nu as ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna rca predaleontin predaleontin am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de ... (vezi toată discuția)