avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

Buna ,
Am cumparat o Dacie acum 15 ani (cu contract) care nu a fost transcris pe numele meu, masina ulterior am donat-o fara nici un act .A venit dupa 15 ani de plata impozit la vechiul proprietar aprox 1000 ron.Intrebarea este daca impozitul se transfera la mine sau proprietarul este obligat sa plateasca impozitul pentru a putea fii scos de la impozit.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:16, 22 Noiembrie 2013
Radierea auto din evidenta fiscala se poate face in conditiile legii in baza prezentarii de document de instrainare sau hotarare judecatoreasca si numai dupa achitarea debitelor in urmarire
Daca dv nu ati parcurs procedura legala de inmatriculare,pe cale de consecinta nu figurati drept proprietar al bunului auto si nu puteati incheia documente de donare a bunului auto
andrey78 a scris:

Am cumparat o Dacie acum 15 ani (cu contract) care nu a fost transcris pe numele meu, masina ulterior am donat-o fara nici un act

Ati scris foarte clar,am cumparat un auto cu contract. Va intreb daca nu ati perfectat actele pana la capat, credeti ca asta va scuteste de plata impozitului auto? Daca omul va vandut masina, a avut incredere, oare nu este normal sa ii platiti dvs impozitul, in fond este al dvs, chiar daca nu este pe numele dvs? Multi si-au luat teapa cu asemenea cumparatori.

Datoria va apartine, fostul proprietar sper sa scrie si el pe forum, pt ca in baza contractului de vanzare cumparare incheiat cu dvs acum 15 ani, isi poate scoate masina de la impozit, iar dvs sa fiti inscris cu acel auto si sa platiti exact ce datorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina Constanta2013 Constanta2013 Buna ziua Ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutor: Acum 11-12 ani, am cumparat o dacie, am inmatriculat-o, am inscris-o, am platit la ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei masini fara acte in 2007 cartea este inca la mine norick norick Buna ziua. am vandut o dacie in 2007 fara a face un act de vanzare cumparare .i-am dat doar talonul masini si cartea a ramas la mine am fost si la impozite si ... (vezi toată discuția)
Impozit auto catalinuxxl catalinuxxl Va salut . Am vandut o masina in anul 2007 cu act de vanzare cumparare si a doua zi am aliberat de la primarie certificatul fiscal pt aceasta . Eu nu stiu ... (vezi toată discuția)