avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cãsãtorie intre persoane de acelasi sex
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cãsãtorie intre persoane de acelasi sex

În iunie a.c. Comisia Parlamentară pentru revizuirea Constituției a votat un amendament care includea și protecția împotriva discriminării pe baza orientării sexuale. Din cauza scandalului creat cu tentativa aceleiași comisii de a interzice căsătoriilor între persoane de același sex, la doar o zi dupa noua prevedere anti-discriminare, s-a reluat votul la amendamentul care prevedea acea protecție și a fost respins.

Presupunând că noua Constituție ar fi fost validată cu acest amendament, este sigur să spunem că s-ar fi deschis ușa soluționării excepției de neconstituționalitate (reprezentată de prevederile din "Legea căsătoriei" a C.p.c care limitează acest act numai între persoane de sex opus)?

Iar în caz contrar, adică situația actuală, fară alte modificări legislative, se pot ataca aceste prevederi pe baza legislației anti-discriminare pentru a se putea legaliza casatoria între persoane de același sex?


Sper că cei 50% dintre români care nu ar dori să ia masa cu un homosexual să fie aceeași care cred că Soarele se învârte în jurul Pământului.

Note

* [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 19:53, 19 Noiembrie 2013
La partea a doua a intrebarii am raspuns in celalalt topic deschis de d-voastra pe subiectul: modificare legislatie in contencios administrativ.
www.avocatnet.ro/content/for...

La prima parte a intrebarii, privitor la modificarea constitutiei, nu pot scrie decat ca daca s-ar fi modificat constitutia iar interzicerea discriminarii pe motivul orientarii sexuale ar fi fost un principiu constitutional s-ar fi putut discuta inegalitatea de tratament in ce priveste casatoria intre heterosexuali si homosexuali. Fiind vorba despre "daca" si "s-ar fi putut" discutia e doar asa, de dragul discutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea legislației în contencios administrativ keshetsven keshetsven întrebarea mea este dacă se poate ataca \\"legea casatoriei\\" din Codul Civil pe baza legislației anti-discriminare pentru a se putea legaliza ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)