avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada nedeterminata

Va rog sa-mi spuneti daca am avut contract de munca pe perioada nedeterminat timp de 3 ani succesiv, fara intrerupere ,se pot incheiat 7 contracte,iar la sfarsitul celor 3 ani se scoate postul la concurs si nu sunt anuntata si daca ocupandu-l timp de 3 ani am prioritate. Mai precis cate contracte succesive se pot incheia in aceeasi institutie si daca ii pot trage la raspundere si cum.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:01, 20 Noiembrie 2013
ca sa puteti sa il ocupati trebuie intai sa fi fost eliberata din functie.Depinde si motivul pt care ati fost concediata ; daca nu e vina |Dvs inseamna ca se restructureaza postul caz in care nu se poate inca scoate la concurs. Il puteti trage la raspundere pentru o eventuala concediere abuziva. Fiti mai clara.
N-am prea inteles inrebarea dvs. Nu ati fost destul de coerenta in exprimare. Incerc sa va dau un raspuns la ceea ce am inteles.
Daca ati avut CIM pe perioada nedeter intr-o institutie, atunci probabil ati ocupat postul prin concurs. Daca mai lucrati in institutie nu vi se poate scoate postul la concurs. Daca ati plecat si doriti sa va reintoarceti sa stiti ca nu veti beneficia de nici un avantal legal in fata celorlati candidati admisi la concurs. Avantajul dvs poate fi cunoasterea mai buna a legislatiei care este subiect de examen.
Mesaj editat
@ adrianparin

Data post: Marti, 19 Noiembrie 2013, 14:31
Subiect: contract pe perioada determinata



Revin si imi cer scuze am avut contract pe perioada determinata 3 ani, timp in care am avut 7 contracte de 3,6 luni,ultimu fiind del un an pana la 15.11.2013.S-a terminat contractul au emis o decizie si mi-au scos postul la concurs. Intrebare :cate contracte succesive se pot incheia pe perioada determinata si daca la concurs am prioritate sau daca a fost legal sa-mi scoata postul la concurs fara sa fiu anuntata decat in ultima zi de contract adica la 15.11.2013.Multumesc.

Conf art 82 alin 4 CM intre aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată. Aici nu intra prelungirile de CIM prin acte aditionale. Primul CIM poate avea o durata de maxim 36 de luni, iar urmatoarele doua cate 12 luni fiecare.
Intr-o institutie publica posturile se ocupa doar prin concurs. Un CIM pe durata determ inceteaza de drept la data expirarii CIM.
Daca am inteles bine din ceea ce ati postat, intrucat au trecut 3 ani, nu vi s-a mai putut prelungi CIM, si in consecinta postul a trebuit scos la concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat temporar - titularul isi da demisia bogdann13 bogdann13 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat! Ma numesc Bogdan si ocup un post temporarr vacant. Titulara postului si-a facut in septembrie trecut o ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar aurora59 aurora59 Buna ziua Intr-o institutie publica ( scoala) s-a vacantat un post prin iesire la pensie. Am scos postul la concurs. S-a inscris doar un pensionar ( de fapt ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru cim pe durată determinată lyly64 lyly64 Va rog, am colega care este in crestere copil pana la 2 ani- respectiv mai are 1 an de stat acasa , conducerea doreste sa scoatem postul la concurs pe perioada ... (vezi toată discuția)