Singura proprietate a bunicilor mei este apartamentul lor, dobandit in timpul casatoriei, pe care au dorit sa mi-l "lase" mie printr-un contract de vanzare-cumparare. Bunica a murit pe 30.03.05, inainte sa apuce sa faca actele. Mentionez ca bunicii au doi baieti, tatal si respectiv unchiul meu, care are la randul lui un fiu cu care locuieste in Canada. Bunicul doreste ca apartamentul sa imi parvina mie, tatal meu este in principiu de acord, dar unchiul nu. Ce se poate face in aceasta situatie?
(Inainte de a muri, bunica a obtinut un certificat de discernamant psihic, in care se specifica faptul ca i-ar fi folosit pt. contractul de vanzare cumparare cu mine, mai este folositor acest act post mortem?)
Exlcus testament. Sunt mostenitori rezervatari cei doi fii. Contract de vanzare-cumparare.
Nici prin contract de vamzare cumparare nu poate fara acordul celor doi fii...
Deci, neaparat trebuie sa existe si acordul celor doi fii ai sai, si numai dupa ce s-a dezbatut succesiunea...
In urma bunicii, a ramas 50% din casa... procente care se impart in felul urmator...
25% catre bunic, iar 75% din partea bunicii, celor doi fii ai sai.
cu siguranta apartamentul nu v-a fost trecut in proprietate cu efecte depline, deoarece nu s-a realizat un act de instrainare.bunicul d-voastra, in calitate de sot supravietuitor, a avut drept la rezerva succesorala si probabil ca a obtinut o cota-parte asupra apartamentului, impreuna cu tatal d-voastra.exista posibilitati de solutionare favorabila.pt detalii, sunati la 0723165169.persoana de contact:panturescu
Intr-adevar, fara sa se dezbata succesiunea nu se poate face nimic. Problema este ca intre timp tatal si unchiul meu au lasat sa se inteleaga ca nu vor sa participe la dezbaterea succesiunii. Ce efecte are aceasta hotarare? Inseamna ca intrarea posesie este amanata sine die? Se poate face ceva pentru ca bunciul meu sa intre in posesia partii sale conform legii?
Alte discuții în legătură
Dilema reloaded...
Buna ziua,
Singura proprietate a bunicilor mei este apartamentul lor, dobandit in timpul casatoriei, pe care au dorit sa mi-l "lase" mie printr-un contract ... (vezi toată discuția)