avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

Singura proprietate a bunicilor mei este apartamentul lor, dobandit in timpul casatoriei, pe care au dorit sa mi-l "lase" mie printr-un contract de vanzare-cumparare. Bunica a murit pe 30.03.05, inainte sa apuce sa faca actele. Mentionez ca bunicii au doi baieti, tatal si respectiv unchiul meu, care are la randul lui un fiu cu care locuieste in Canada. Bunicul doreste ca apartamentul sa imi parvina mie, tatal meu este in principiu de acord, dar unchiul nu. Ce se poate face in aceasta situatie?

(Inainte de a muri, bunica a obtinut un certificat de discernamant psihic, in care se specifica faptul ca i-ar fi folosit pt. contractul de vanzare cumparare cu mine, mai este folositor acest act post mortem?)

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: flaviusnet , utilizator 21:52, 23 Mai 2005
exista un termen de 6 luni(de decadere)in care succesiunea poate fi acceptata. in aceasta situatie,bunicul d-voastra are posibilitatea sa accepte succesiunea, indiferent de atitudinea celorlalti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema reloaded... Buna ziua, Singura proprietate a bunicilor mei este apartamentul lor, dobandit in timpul casatoriei, pe care au dorit sa mi-l "lase" mie printr-un contract ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna solutie pentru o impartirea unui apartament. rhad000 rhad000 Buna ziua! Vin cu o problema pe care ma tot framanta zilele astea si vreau sa o rezolv. Este vorba de o mosternire a unui apartament intre bunica mea si de ... (vezi toată discuția)