avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitatea marfurilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitatea marfurilor

La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la valoarea de achizitie in contabilitate.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 09:14, 4 Aprilie 2009
pentru evidentierea adaosului comercial realizat in perioada de referinta la descarcare se inregistreaza concomitent 371=378 si 378=371 cu diferenta dintre 707 si 607
Multumesc pt. ajutor , m-am clarificat .
Sa aveti o zi buna !
siwdem a scris:

pentru evidentierea adaosului comercial realizat in perioada de referinta la descarcare se inregistreaza concomitent 371=378 si 378=371 cu diferenta dintre 707 si 607


Nu pot sa spun ca ar fi incorect, dar in acest caz rulajul contului 371 ar reflecta pretul + adaosul, iar soldul contului ar reflecta pretul de achizitie...
In plus la un eventual control, as putea fi intrebata de ce nu am evidentiat acest adaos si in N.I.R. Ori in N.I.R. nu am cum sa-l evidentiez.
Care ar fi documentul justificativ pe baza caruia ar trebui sa inregistrez adaosul?
- factura de vanzare? Nu, pentru ca acolo apare pretul de vanzare
- factura de cumparare? Nu, pentru ca acolo apare pretul de achizitie
- N.I.R.-ul? Nu, pentru ca acolo apare de asemenea pretul de achizitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Urgent: cum se descarca marfa cumparata cu tva si vanduta fara tva (intracomunitar) Diana2209 Diana2209 se face doar 607 = 371 cu valoarea marfii intrate si ce se intampla cu adaosul comercial (378) - nu se mai evidentiaza? Va rog ajutati-ma Multumesc (vezi toată discuția)
Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)