avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sub presiunea conducerii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sub presiunea conducerii

Mi sa cerut sa imi dau demisia din firma unde lucrez de 3 ani fara un motiv clar,recent s-a schimbat administratorul societatii.
Eu nu am fost de acord pentru ca stiu ca nu exista motiv,lucrez in departamentul financiar,si in plus eu nici nu am fisa postului deci nu vad ce anume mi s-ar imputa intr-o cercetare disciplinara.
Ce ma sfatuiti sa fac tinand cont ca de la refuzul meu de a-mi da demisia se fac presiuni verbale si de atunci nimic din ce fac nu este bine?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:33, 2 Aprilie 2009
Nimeni nu va poate obliga sa va dati demisia. Daca se continua cu presiuni asupra dumneavoastra , va sfatuiesc sa incercati sa adunati si niste probe in acest fel. In cazul unui eventual litigiu de munca , aceste probe va ajuta.
Iar daca conducerea va da niste sarcini pe care le considerati ilegale, solicitati ca acestea sa fie date in scris. Este bine ca solicitarea sa o faceti in scris sa o inregistrati la regiostratura sau secretariatul firmei si sa aveti si dumneavoastra un exemplar pentru a primi un numar de inregistrare.
Cat despre fisa postului, eu zic sa nu le deschideti ochii acum....lasati lucrurile asa....iar in eventualitatea unei concedieri ilegale, va adresati instantei de judecata si contestati sarcinile primite, motivand si faptul ca acestea nu v-au fost stabilite prin fisa postului. In acest caz, de pierdut are angajatorul, pentru ca este sarcina lui sa intocmeasca fisa postului pentru fiecare salariat.
Si daca cineva ii va deschide ochii administratorului firmei si va veni cu o fisa a postului in care ma vor lasa pe aceasta functie dar cu alte responsabilitati,eu trebuie sa accept sau ce pot face?
Nu stiu exact care este functia dumneavoastra, dar consider ca trebuie sa va dea atributiuni specifice postului respectiv. Muncind in departamentul financiar nu poate sa va solicite sa faceti curatenie in unitate....sau chestii de acestea.
Oricum...in caz in care sunteti nemultumita aveti posibilitatea sa va adresati conducerii si sa va prezentati nemultumirile. In mod normal, aceasta fisa se semneaza la angajare....iar daca salariatul este nemultumit poate sa refuze angajarea , tocmai pe acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere chiwawa chiwawa Buna ziua, Doresc cateva sfaturi. Ieri am avut o discutie cu seful meu prin care nu vreau sa exercit alta munca care nu tine de departamentul meu. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Fisa postului - modificata si semnata sub presiune. Gorun32 Gorun32 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: Am functia de director, ocupata prin concurs, intr-o institutie de stat. Presedintele care coordoneaza ... (vezi toată discuția)
Roi si fisa postului - aducere la cunostinta ContSters38557 ContSters38557 Din dispozitiile CM am vazut ca ROI se aduce la cunostinta angajatiilor. Imi puteti spune practic ce ar putea sa insemne aceasta aducere la cunostinta? Daca ... (vezi toată discuția)