avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suplimentare taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suplimentare taxa de timbru

S-a platit o taxa de timbru aproximativa . Acum dupa expertize - teren si casa - se va plati la intreaga valoare . Intrebarea este : se cumuleaza suma ce a reiestit la evaluarea terenului impreuna cu suma ce a reiestit la evaluarea cladirii , sau se plateste numai pt valoarea cladirii ?
Cel mai recent răspuns: prietenulomului , utilizator 00:43, 21 Noiembrie 2013
Taxa de timbru se plateste tinand cont de obiectul cererii de chemare in judecata.

Daca obiectul cererii dvs. vizeaza si casa si terenul atunci se plateste taxa de timbru la valoarea acestora.

Daca obiectul cererii dvs. vizeaza numai casa, atunci se va plati taxa de timbru numai la valoarea casei... dar, ma intreb atunci, retoric - evident , de ce oare ati facut expertiza si pe casa si teren, daca obiectul cererii ar fi numai casa?!?!
asa a cerut instanta ...
... ce a cerut instanta?!?! ...:-/

... instanta nu face apararile partilor din proces ... nu are voie! ... instanta nu cere, instanta admite sau respinge ceea ce solicita partile aflate in proces!!!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
m am exprimat gresit ...eu am cerut erxpertiza asupra imobiului si topo la teren...si ca dovada nu am facut rau . la masuratori s-au mai " gasit " 350mp de padure in continuarea a ce era pe un plan intocmit ani in urma.

in reconventional piritii au cerut sa li se atribuie intreg imobilul . au platit o valoare aproximativa la inceput . acum dupa expertiza va trebui sa plateasca si restul ? daca nu vor plati ce se intimpla ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
prietenulomului, utilizator
Se anuleaza cererea ca insuficient timbrata.

Alte discuții în legătură

Completare taxa judiciara prietenulomului prietenulomului In faza initiala s-au platit taxe de timbru pe valoare in cuantum de 3% . Acum dupa expertizarea imobilului va trebui completat suma de catre fiecare parte . ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune repus pe rol raluca32 raluca32 Am un proces de partaj pe rol , un proces anevoios si greu au fost in partajare doua imobile s-au parcurs toti pasii s-a pronuntat admitrea in principiu in ... (vezi toată discuția)
Neplata taxa timbru parat- consecinte? ilenuta1963 ilenuta1963 Daca piritul nu va plati taxa judiciara de timbru ( restanta) stabilita de instanta , ce se intimpla ? (vezi toată discuția)