avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA arenda
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA arenda

buna seara !
va rog un raspuns cu privire la plata arendei.
o societate cu profil agricol, teren arabil in arenda, plata arenda in natura, grau. care este cota corecta de tva, 9% sau 24%?
graul se incadreaza in codul 10019900.
va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 13:21, 5 Decembrie 2013
Gasiti aici raspunsul [ link extern ]
Ptr o factura de arenda de grau tva este de 24%, ptr ca este vorba de prestare de serviciu catre o persoana neimpozabila, respectiv persoane fizice. Masurile de simplificare , respective taxare inversa se pastreaza in cazul achizitiilor sau livrarilor de grau intre 2 societati , ambele platitoare de tva, dar in cazul acesta cota de TVA este de 9%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva arenda grau ContSters329143 ContSters329143 Buna ziua!. Va rog sa imi spuneti daca am facturat bine arenda grau cu tva 9%. Am o firma la control si i s-a zis administratorului ca trebuia sa factureze cu ... (vezi toată discuția)
Tva taxare inversa narcisal narcisal Va rog, daca ma poate lamuri cineva! In cazul achizitiei de cereale - grau pentru insamantat, operatiune cu taxare inversa, achizitorul ... (vezi toată discuția)
Declaratie 300 trim. - grau 9% gina.lucia gina.lucia Buna ziua, Avand in vedere ca de la 1 septembrie 2013 graul se factureaza cu TVA 9%, cum se va proceda pentru societatile care depun decl 300 la trimestru si ... (vezi toată discuția)