avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate asupra unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate asupra unui imobil

Buna seara! Voiam sa intreb ce se intampla daca in momentul achizitiei unui imobil, la notariat este prezent si semneaza doar unul din soti? Este nevoie de prezenta ambilor soti sau proprietatea devine a ambilor soti in baza contractului de casatorie in vigoare la data semnarii contractului de vanzare-cumparare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:06, 19 Noiembrie 2013
Dacă sotii sunt casatoriti sub regimul comunității legale nu este necesară prezenta amandorura. Cumpărătorul va fi trecut cu starea civilă adica căsătorit cu regimul matrimonial si trecut si numele sotului care nu este prezent si CNP . In cuprinsul actului este si declarația sotului cumpărător ca este căsătorit sub ce regim matrimonial si care este regimul juridic al bunului in funcție de regimul matrimonial adoptat.
La cartea funciara vor apărea ambii soți dacă aceștia sunt casatoriti sub regimul comunității legale de bunuri căci bunul este comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila trecerea pe numele doar unuia dintre soti a unui imobil? mimirom81 mimirom81 suntem o copie casatorita, dar fiecare dintre soti a pastrat numele avut inainte de casatorie.tin sa precizez ca toate bunurile sunt in comun. intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală ... majestik majestik Am avut o casă anterior casatoriei dar am făcut o greșeală la care mi-a atras atenția și notarul,am lăsat acea casă în regimul matrimonial cu bunuri ... (vezi toată discuția)
Schimbari regim matrimonial vali_50 vali_50 la 1 an dupa casatorie fiind unic propietar al uni apartament, am schimbat regimul matrimonial din propiu in comun. Acum, dupa un an sotia si-a schimbat ... (vezi toată discuția)