Buna ziua, am o societate comerciala cu domeniul plantarea de arbusti fructiferi. Am achizitionat de la diverse persoane fizice 7 ha de teren. Problema mea este ca aceste terenuri sunt strabatute pe diagonala de un drum care apartine Primariei. Spuneti-mi o solutie de a muta drumul la marginea acestor terenuri pentru a putea avea o tarla compacta.Mentionez ca Primaria spune ca drumul lor nu este intabulat. Va multumesc.
Buna ziua
In primul rand trebuie verificat ce reprezinta acest drum si daca este trecut in evidente ca drum de exploatare. Va fi necesar de verificat daca si cum este intocmit planul parcelar. Acest plan poate sa contina acest drum la marginea loturilor( sa fie si practicabil), dar astfel incat fiecare parcela din tarla sa aiba acces la drum. Planul trebuie aprobat de comisia locala si avizat de OCPI.
Un alt mod de repozitionare a drumului este de intocmire a unor documentatii de modificare limite de proprietate( rectificare hotar), ce va presupune modificarea formelor parcelelor fara modificarea suprafetelor. In acest caz este necesar consimtamantul si acordul notarial al tuturor proprietarilor a caror parcele se modifica inclusiv a reprezentantilor primariei in calitate de proprietari asupra drumului.