avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mutarea unui drum public
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mutarea unui drum public

Buna ziua, am o societate comerciala cu domeniul plantarea de arbusti fructiferi. Am achizitionat de la diverse persoane fizice 7 ha de teren. Problema mea este ca aceste terenuri sunt strabatute pe diagonala de un drum care apartine Primariei. Spuneti-mi o solutie de a muta drumul la marginea acestor terenuri pentru a putea avea o tarla compacta.Mentionez ca Primaria spune ca drumul lor nu este intabulat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:09, 23 Noiembrie 2013
Buna ziua
In primul rand trebuie verificat ce reprezinta acest drum si daca este trecut in evidente ca drum de exploatare. Va fi necesar de verificat daca si cum este intocmit planul parcelar. Acest plan poate sa contina acest drum la marginea loturilor( sa fie si practicabil), dar astfel incat fiecare parcela din tarla sa aiba acces la drum. Planul trebuie aprobat de comisia locala si avizat de OCPI.
Un alt mod de repozitionare a drumului este de intocmire a unor documentatii de modificare limite de proprietate( rectificare hotar), ce va presupune modificarea formelor parcelelor fara modificarea suprafetelor. In acest caz este necesar consimtamantul si acordul notarial al tuturor proprietarilor a caror parcele se modifica inclusiv a reprezentantilor primariei in calitate de proprietari asupra drumului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare actualizare date cadastrale - afectare drept proprietate dana_moraru_1 dana_moraru_1 Detin carte funciara pentru teren in extravilan din anul 2001 (teren dobindit prin contract de vinzare-cumparare). Am solicitat actualizarea datelor in anul ... (vezi toată discuția)
Probleme certificat de urbanism ionutserban ionutserban Buna Ziua! In ultimele 2 saptamani am niste probleme destul de mari cu primaria dupa cum urmeaza. La inceputul anului am achizitionat un teren rezultat in ... (vezi toată discuția)
Tranzactie prin tribunal baranmariana baranmariana tatal impreuna cu fratii sai dupa ce s-au judecat 2ani pentru dezbaterea succesiunii,intr-un final au ajuns la o intelegere incheiata in fata judecatorului ... (vezi toată discuția)