avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara,
Ma intereseaza si pe mine daca este vreo problema daca acord zile de concediu de odihna diferentiat ? Am obligativitatea de a trece asta in Regulamentul Intern? Nu se vrea acordarea zilelor suplimentare pentru toti salariatii si as vrea sa stiu daca este legal sau nu.

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
car-men, utilizator
Cel mai recent răspuns: car-men , utilizator 15:37, 21 Noiembrie 2013
Acordarea concediului de odihna se face in conformitate cu prevederile codului muncii art. 145. Concediul de odihna se acorda diferentiat in functie de vechimea in munca si de conditiile de munca. In situatia in care specificati numarul de zile de concediu in Regulamentul intern , in contractul colectiv de munca al unitatii sau in contractul individual de munca , acordarea concediului de odihna mentionat devine obligatoriu.
@ car-men


In reg.intern sau in ccm aplicabil se poate prevede ca CO sa se acorde in funtie de vechimea in munca.

Este legala o asfel de prevedere.
Dar eu de fapt nu vreau sa le acord in functie de vechime, ci preferential. Pot negocia cu fiecare in parte fara a trece asta in regulament? Adica nu ma intereseaza vechimea si nici nu voi acorda tuturor zile suplimentare. Fac vreo ilegalitate?
Potrivit principiului libertatii contractuale se pot negocia cu salariatii durate diferite a CO.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediu de odihna diferita conform vechimii in munca LuandaCazan LuandaCazan Buna ziua, am o nelamurire: exista vreo reglementare legala in vigoare care sa monitorizeze zilele de concediu acordate salariatilor, sau este totul la ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Acordare zile de concediu in functie de vechime plus mobile plus mobile Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde as putea gasi in CCM sau in Codul muncii cum se acorda zile in plus la concediul de odihna in functie de vechime, eu am ... (vezi toată discuția)