avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinilor privind constructia unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinilor privind constructia unui imobil

Eu in urma cu un an i-am dat acordul vecinului sa faca gard zidit la 25 cm fata de hotar,iar acest gard sa fie si perete pentru un garaj acum a mai construit fara autorizatie o contructie spre strada pentru a face un bar cu care nu sunt de acord,am sesizat primaria si ei au venit si blocat lucrarile acum imi cere sa fiu de acord si cu aceasta constructie zicand ca o modifica si face si din aceasta un garaj si nu mai face bar.Eu va in
treb daca ii dau acceptul pentru garaj pe urma mai poate modifica fara acordul meu destinatia cladiri? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nik-Nik , utilizator 18:57, 25 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Cel mai bine, pentru Dvs. si vecin, este sa negociati un acord comun, avantajos pentru toate partile si cu acest acord sa mergeti la un Notar public care sa consemneze acordul sub forma unui inscris autentic.
In acord puteti insera clauzele care va intereseaza si care va protejeaza interesele.

Cu stima,
legalmgm
Multumesc pentru raspuns dar daca se schimba proprietaru acel acord cade?

Nu prea puteti controla destinatia cladirii, depide si cum formulati acordul si cum il treceti in acte, eventuale despagubiri etc.
Multumsc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vecinul meu are construită o clădire cu peretele ... Tatiana Stanciu Tatiana Stanciu Bună ziua, Vecinul meu are construită o clădire cu peretele pe linia de hotar, iar streașina de vreo 50 cm. este pe proprietatea mea. Clădirea a fost ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)
Notificare silvia p silvia p Buna seara. Problema mea este putin cam lunga dar incerc sa rezum cit pot. Am avut un proces de granituire cu un vecin pe care l-am pierdut si am facut ... (vezi toată discuția)