avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces faliment

Buna ziua,

Firma la care e angajata sotia mea va intra in procedura de faliment (Obiectul cauzei: procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată / Materia juridică: Faliment / Stadiu procesual: Fond). Prima infatisare la tribunal va fi saptamana viitoare.
In prezent sotia mea se afla in postanal. Din ianuarie 2009 pana in luna martie inclusiv sotia mea a fost in prenatal. Firma a refuzat in toata aceasta perioada ianuarie-martie sa-i plateasca prenatalul si postnatalul pe cele 3 luni (ianuarie, februarie, martie) pe motiv ca nu sunt bani. Ceilalti angajati au fost platiti. In plus i-au fost refuzate si actele necesare la spital (mai exact adeverinta necesara spitalizarii). Refuza si prima de nastere care e mentionata in Contractul Colectiv de Munca la nivel de firma.

Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca la prima infatisare a procesului trebuie sa depun ceva la tribunal (intentionez sa merg la prima infatisare).

De asemenea va rog sa-mi spuneti daca pot s-o dau in judecata pe contabila firmei care de cate ori am mers acolo sa ridic banii sotiei a invocat diverse motive – ba ca imi trebuie procura speciala (eu am acelasi nume cu sotia si am ridicat de zeci de ori banii ei) ba ca trebuie sa fie sotia mea personal. Cu toate ca avem un bebe mic de 2 saptamani am luat-o pe sotia mea cu mine dar contabila a refuzat sa-i dea sotiei banii pe motiv ca trebuie sa vorbeasca cu nu stiu ce avocata.

Intre timp am sesizat Inspectoratul Teritorial al Muncii, Inspectia Muncii, CNAS, CASMB. Primele trei institutii s-au spalat pe maini spunand ca e caz penal ca refuza sa plateasca niste concedii medicale, mi-au dat articole din lege si mi-au spus ca nu e de competenta lor sa ia masuri impotriva firmei – prin urmare m-au trimis la urmatoarea institutie. In prezent astept raspuns de la CASMB. Sunt siderat ca drepturile unei femei gravide, acum lehuza pot fi incalcate in acest mod si in tot acest timp autoritatile nu pot sau nu vor sa ia nici o masura.

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 3 Aprilie 2009
Potrivit Legii nr. 85/2006 a insolventei, lichidatorul judiciar este obligat sa o inscrie pe sotie la masa credala.
Ca sa raspundeti in locul acesteia la Tribunal trebuie sa aveti procura generala; dreptul de reprezentare mai poate fi dat si prin declaratie verbala, facuta in instanta si trecuta in incheierea de sedinta.
Procura generala trebuie depusa chiar de la primul termen?
florin96 a scris:

Bineinteles!
florin96 a scris:

Trebuie s-o depuneti la primul termen de judecata, astfel incat sa evitati ridicarea exceptiei lipsei calitatii de reprezentat. Mandatul dat sub forma unei procuri generale nu dă dreptul de a reprezenta pe mandant în justiţie, decât dacă procura prevede expres acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere amiabila dutu69 dutu69 In urma unei contestatii legate de o concediere ilegala (pe motiv fals de desfiintare a postului), la infatisare, judecatoarea a propus rezolvarea pe care ... (vezi toată discuția)
Probleme prenatal si cic florin96 florin96 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Firma la care lucreaza sotia mea este sau se pregateste de faliment. Nu se stie exact situatia ... (vezi toată discuția)
Faliment sau nu florin96 florin96 Buna seara, Am nevoie de un sfat. Firma la care e angajata sotia mea a trimis toti muncitorii acasa, se pare ca in somaj colectiv. Spun \"se pare\" pentru ... (vezi toată discuția)