avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Copii la scoala, raspunderea parintilor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Copii la scoala, raspunderea parintilor

Buna seara!As avea o intrebare:copilul meu de 11 ani fiind in pauza la scoala,in sala de clasa,ar fi strigat sau suflat la un coleg in ureche. Acesta mergand acasa a povestit mamei, care l-a dus la doctor,care consultand-ul s-a constatat ca ar auzi momentan in proportie de 20% cu acea ureche. Binenteles ca am sunat parintii sa vad ce se intampla de fapt, care dupa mai multe,,vorbe" imi spune sa-i achit medicatia copilului care se duce undeva intre minim 3-6 luni. Dupa cate m-am interesat,este doar partiala si mi se pare normal sa primesti o palma peste ureche sau sa-ti urle careva sa ai ,,vijelie"in acea ureche, cum mi s-a descris simtomele.
Intrebarea mea este: Este posibil ca parintii avand un copil in sala de cursuri sa fie tot ei vinovati daca se intampla asemenea evenimente...sau ma rog,asemanatoare? Ma poate obliga sa-i platesc acea medicatie pe timp de 6 luni sau sa ma dea in judecata cerand daune? Ce pot suferii ca parinte de pe urma evenimentului si eventual copilul meu? Acuma sincer,in asemenea situatie,de unde stiu eu ca nu a fost si inainte cu acei 20%,ca de auzit aude,la doctor de urechi nu au fost in viata lor. Totusi ce ar fi de facut?
Nu de alta,dar m-am cam saturat sa dau nas cu asemenea ,,persoane",care merg doar la avantaj material. Astept un raspuns de la dvs.,multumesc si o seara placuta. Vali K.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:29, 22 Noiembrie 2013
Tocmai asta e.Am discutat si spiritele sau cam incins.De acolo refuzul acelei sume pe priima luna de tratament.Nu am mentionat ca vreau sa ma sustrag,din contra si eu am copil de aceeasi varsta si ma pun in locul lor.Dar nicidecum nu incep sa dau exemple cu vecinu din fata blocului cu palma data altei persoane si a luat de pe el 5000euro.Treaba asta intra la art.180 sau 181 depinde de CML si zilele de ingrijire...fiind fapta penala din start.Se compara cu joaca a 2 colegi care de altfel se si inteleg bine?Nu am dat vina direct pe profesori,dar din ce vad si la televizor din acele batai din salile de clasa....nu cred ca au fost de vina parintii.Eu doar am intrebat din punct de vedere legal in aceasta situatie ce vina port[eu sau copilul] si urmarile ce le pot suferii.Asta in cazul in care nu suntem,,oameni" si nu ne intelegem si decurgem la pretentii de sume exorbitante!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
valik00, utilizator
Pot sa va faca rau, de aceea zic sa discutati. La scoala ati fost? O discutie cu dirigintele si directorul, ar fi indicata.
Daca i-a produs o leziune majora si ramane cu sechele, cred ca e destul de rau.. Oricum, nu e normal sa suporte cheltuielile de tratament oricine altcineva, dat fiind ca vina apartine copilului dv. Poate va intelegeti cumva.
Parintii acelui copil pot depune plangere penala. Cine, cum si cat va suporta apoi e greu de spus.
Am discutat prin telefon cu parintii acestuia si m-au asigurat ca nu v-or sa faca mare tevatura din asta si nici sa mergem la director.Cu diriginta am discutat si a ramas de partea parintilor copilului si sa ne intelegem noi de comun acord.Mama acestuia mi-a spus ca tine toate chitantele la un loc si cand copilul este bine sanatos [dar asta este cu dus-intors]sa-i dau banii pe tratament.Dar avand in vedere lumea rea in care traim,unde toata lumea nu stie cum sa-ti faca rau si sa te jecmaneasca de bani...nu prea imi vine sa mai am incredere nici in mine.Multumesc de raspuns.
In mod sigur nu e vina profesorului de serviciu. Fapta sa produs in clasa si nu pe hol. Trebuie sa va ganditi ca 1 profesor de serviciu nu poate fi in acelasi timp in 10 clase. El supravegheaza holurile. Daca se intampla in timpul orei sau in prezenta vreunui adult era altceva, eventual culpa comuna (copil - profesor). Fapta insa a fost savarsita de copil. Deci el o comite, dvs ....platiti.
Pe de alta parte profesorul l-a invatat sa sufle in urechile colegilor? In ultima vreme se uita ca exista (sau ar trebui sa existe) cei 7 ani de acasa.
Parerea mea e ca trebuie sa consutati scoala (diriginte, profesor) pentru a evita exmatriculare (daca asa se pune problema) si un mediator ca sa evitati sa ajungeti la avocat.
Multumesc de raspuns Rares_81....de altfel , la acest raspuns nici nu ma asteptam sa nu fiti profesor .Ma refer la apararea pe care a-ti luat-o profesorilor,scolii,etc.Nu imi aduc aminte sa fi acuzat eu pe cineva,doar am relatat ce s-a intamplat sa stiu in ce situatie ma aflu.Nu toata lumea cunoaste legile si situatiile similare....care de altfel nu ducem lipsa.Totodata nu cred ca cei sapte ani de-acasa tine de joaca copiilor sau de a striga unul la altul.Daca imi spune-ti ca ,in copilarie,nu a-ti strigat la nimeni in ureche,sau sa fi primit o palma peste ureche,sau o minge tot in ureche.....inseamna ca ori nu a-ti fost copil...ori a-ti crescut singur in padure.....ori cine stie ce sfant va-ti nascut.Asta departe intentia de a jignii cu ceva...nu as vrea sa fiu inteles gresit.Ca sa nu spun ca eu toate cele enumerate mai sus le-am patit pe toate la randul meu....culmea....tot in scoala.....exceptie fiind mingea...restul de la PROFESORI le-am primit cadou.Este greu de crezut banuiesc din partea dvs.,asa-i?Si apropo,eu am cerut sfaturi persoanelor competente in sistem juridic,avocati,notari,etc....nicidecum profesori.Si inca ceva,asta ca o paranteza,in ziua de azi cine are obrazul sa intre in asemenea situatii.....o face pt. bani,clar.Copilul in ziua de azi,la 4 zile de la incident,....nu are absolut nimica....verificat.Multumesc tuturor pt. sfaturile date,o seara placuta.
Clar ca ori nu aveti copil....ori nu a atins varsta necesara ca sa va dati seama ca si parinte ca in multe probleme pe care le face nu tine absolut deloc de cei 7 ani de-acasa!Copilul este copil pana la urma!
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
valik00, utilizator

Alte discuții în legătură

Profesor ce umilește constant copiii în timpul orelor Vandelay Vandelay Bună ziua, Ce strategie legală îmi recomandați să abordez în situația în care unul dintre profesorii copilului meu își bate joc și îmi umilește ... (vezi toată discuția)
Accident la scoala in tipul pauzei miki78sandu miki78sandu am o problema grava cu copilul meu, a fost accidentat la ochi de un un copil in timp ce si lua masa in curtea scolii sub un copac.Accidentul a fost atat de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui minor sub 14 ani Josephiine Josephiine Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la ... (vezi toată discuția)