avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Presedintele de bloc refuza sa isi dea acceptul pentru ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Presedintele de bloc refuza sa isi dea acceptul pentru PFA

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare. Vreau sa imi fac PFA pentru traduceri si meditatii. Am obtinut semnaturi de la vecini, insa presedintele de bloc refuza sa semneze pentru ca sustine ca avand PFA ar trebui sa platesc mai mult la intretinere, PFA-ul semanand cu o firma (vin oameni in bloc, folosesc liftul etc.). Este indreptatit sa refuze sa isi dea semnatura pe baza acestui motiv? Si daca da, trebuie sa platesc o intretinere mai mare doar pt ca am PFA si nici macar nu stiu exact cati clienti as putea sa am pe luna?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alma_g , utilizator 08:55, 21 Noiembrie 2013
Ar fi trebuit sa ii spuneti ca nu va veti desfasura activitatea acasa la dumneavoastra ci la domiciliul clientilor.
L nr 230/2007 ART. 42
Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât
aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu
locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul
proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical,
spaţiul supus schimbării.

HG nr 1588/2007 Art. 37. — (I) Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc In condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza
lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere si a hranei; energia electrica utilizata pentru functionarea instaIatiiIor comune; colectarea deseuriIor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabiIeste printr-o conventie aprobata de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
(2) Conventia prevazuta are durata nedeterminata, fiind valabila pe toata perioada activitatii desfasurate de detinatorii prevazuti Ia aIin. (1), si se actualizeazä periodic, In functie de elementele noi care intervin, in functie de numarul persoanelor care desfasoara zilnic activitati in spatiul sau apartamentul respectiv, de numarul mediu zilnic de clienti si de obiectul de activitate. Numarul acestora se stabileste de detinatoruI spatiului si se certlfica de comitetul executiv al asociatiei de proprietari. Acest numar se utilizeaza pentru calculul cheltuielilor pe persoana aferente spatiuIui respectiv.
(3) Conventia precizeaza contributia proprietarului Ia cheltuielile asociatiei de proprietari, cu privire Ia consumurile care nu pot fi inregistrate distinct pe fiecare proprietate in cauza si care sunt determinate de activitatea desfasurata.
(4) Conventia completeaza obIigatiiIe proprietarului fata de cheltuielile din cadrul asociatiei de proprietari mentionate Ia art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b)—f).
(5) In situatia in care, Ia notificarea scrisa din partea asociatiei de proprietari, proprietarii spatiiIor cu alta destinatie decat aceea de Iocuinta din condominiu refuza incheienea conventiei, sunt aplicabile criteriile stabilite si adoptate In acest sens de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari prin decizie scrisa si in baza constatarilor vizuale cu privire Ia activitatea desfasurata din punct de vedere al numarului de persoane angajate si al numarului de clienti.
(6) In situatia In care, Ia notificarea scnisa a proprietarului, conducerea asociatiei de proprietari refuza incheierea conventiei, este aplicabil criteriul prevazut Ia art. 47 lit, a) sau b) din Legea nr. 230/2007, dupa caz,cu obligatia propnietarului de a declara, in scris, numarul persoanelor angajate sau care desfasoana activitati in spatiuI sau.
Art. 38. — (1) In lipsa contoarelor de inregistrare a consumului de apa Ia bransament, repartizarea consumului se face potrivit normelor legale, pe baza de bareme pe fiecare tip de consumator in parte.
Multumesc pentru raspunsuri.
Inteleg ca trebuie facuta o conventie cu asociatia de proprietari. OK, dar daca fac o meditatie, in afara de curent, pe care oricum il platesc individual, si apa, sa zicem, nu vad ce consum din chestiile platibile la comun...
Intr-adevar, ramane varianta de a ma duce eu la domiciliul clientilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz?platesc o persoana in plus la intretinre englezum englezum Doresc un raspuns avizat in urmatoarea problema: Pana in luna iunie am locuit 3 persoane, din iulie ramanand numai 2. Am facut bineinteles cererea aferenta ... (vezi toată discuția)
Buna seara. detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui ... Ciobanu Eugen Ciobanu Eugen Buna seara. Detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui bloc. In acest bloc spatiile comerciale nu sunt pe aceiasi parte cu intrarea in casa scarii, ... (vezi toată discuția)
Firme bloc viorel77 viorel77 In bloc este o frizerie (apartamentul are intrare separata). Cate persoane trebuie trecute pe lista de intretinere? (vezi toată discuția)