avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!Mama a murit acum 5 ani iar tata s-a recasatorit,eu am 20 de ani impliniti acum.Tata vrea sa vanda casa iar eu nu sunt de acord,ce drepturi am eu?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 00:24, 21 Noiembrie 2013
Aveti dreptul de a dezbate succesiunea in urma decesului mamei, dupa dezbaterea succesiunii si dupa ce se face partajul fiecare va sti cota-parte care ii revine in urma mostenirii.
Practic tatal dvs. nu are cum sa vanda casa, pentru ca probabil (?!) casa face parte din bunurile comune pe care le are tatal cu mama dvs.
In cazul in care casa respectiva e numai a tatalui dvs. (poate ca o avea inainte de a se casatori cu mama dvs., sau poate a mostenit-o el in timpul casatoriei) poate sa o vanda.
Buna seara. daca imobilul a fost un bun comun al parintilor dvs, tb dezbatuta succesiunea dupa mama dvs. in acest caz si dvs aveti drept de proprietate iar tatal nu va putea instraina acel imobil. daca insa imobilul ii apartine tatalui dvs doar, reprezentand un bun al sau propriu, dumnealui poate dispune de acest bun cum doreste .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire flaviusu02 flaviusu02 tatal meu a murit acum 8 ani a lasat in urma 2 fete minore la deces nu am deschis succesiunea nici pana acum iar in momentul de fata mama vrea sa vanda ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord si nedeclarare bunuri la succesiune. StelaP StelaP De pe urma mamei mele decedata in Februarie 2009 am ramas 3 mostenitori. Doi copii si sotul. Din ziua in care am fost anuntata ca mama a murit ( locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta? SararoiuL SararoiuL Buna ziua, 1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea ... (vezi toată discuția)