avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sfaturi forma infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sfaturi forma infiintare firma

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid o firma care se va ocupa de vanzare de calculatoare si periferice, precum si birotica. Vom targeta firme mici si mijlocii ca si clienti, insa vom dori sa vindem si cu amanuntul, la persoane fizice.

As dori sa va intreb ce forma juridica credeti ca ar fi mai potrivita pentru deschiderea unei astfel de firme? As dori sa mentionez ca am sub 35 de ani si ar fi prima firma, asadar m-as incadra pentru un SRL-D.

Iar in ceea ce priveste furnizorii, exista posibilitatea sa accepte o modalitate de plata, astfel incat sa accepte plata la livrare si sa nu fie cazul ca macar pentru inceput, sa nu fim nevoiti sa ne facem stocuri? (in regim de dropship).

Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Adrian Cazacu
Cel mai recent răspuns: CazacuAdrian , utilizator 12:30, 24 Noiembrie 2013
Din spusele dumneavoastra va incadrati perfect pentru SRL-D.
Dar sa aveti mare atentie la ce coduri CAEN va alegeti, dat fiind faptul ca doriti sa va ocupati de mai multe.

Referitor la furnizori, difera de la caz la caz. Doar ei sunt in masura sa va spune modalitatile de plata acceptate. Regimul dropship este unul nou in Romania, eu personal ma ocup de asa ceva.
Primul pas e sa va faceti firma la ONRC-pentru SRL-D nu platiti nimic in afara de capital social si timbru fiscal de 4 lei, dureaza aproximativ o saptamana.
Mult succes!
Personal recomand SRL simplu, nu debutant. Aceasta varianta era OK pentru cei care iintentionau sa si beneficieze de cei 10.000 euro de la stat. In SRLD esti obligat doar la 5 clase CAEN, si nu se stie niciodata cand doresti sa te "reprofilezi" in alta directie. Daca te intereseaza SRL-ul simplu, pe smartapp.ro iti faci dosarul de acte gratuit.
Va multumesc pentru sfaturi. Intre timp am mai "sapat" si am gasit ca orice firma, de la 10.08.2013, la inregistrare, va fi incadrata la microintreprinderi, cu 3% din venit (fara posibilitatea de a alege 16% din profit), pana cand atinge plafonul din cifra de afaceri de 65 000 EUR.

Imi puteti confirma acest lucru?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d, pfa sau ii szosze szosze Buna ziua, Am citit toate reglemantarile, legislatiile, dar nu reusesc sa ma decid ce forma de interprindere sa deschid. As dori sa cumpar un utilaj din ... (vezi toată discuția)
Asociat srl-d gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil si vreau sa deschid un SRLD in care voi fi unic asociat. Pierd indemnizatia de crestere copil daca apar ca ... (vezi toată discuția)
Srl vs srl-d Slim2012 Slim2012 Va salut... Anul trecut am deshis un SRL unde sunt unic actionar, acum, am inceput sa ma documentez pe http://www.aippimm.ro despre fondurile europene ... (vezi toată discuția)