buna ziua,as dori daca se poate sa ma sfatuiti in urmatoarea problema,sau ce as putea face ca sa imi pot recupera banii pe care i-am dat la o firma ptr izolarea apartamentului si care sa angajat prin contract ca se obliga ca in terment de 2 luni de la semnarea contractului imi face izolarea apartamentului.Mentionez ca am achitat suma integral la semnarea contractului,dar nici pana azi firma nu si-a onorat contractul,contract care l-am incheiat in data 05.09.2013 si expira in data de 05.11.2013.Am luat legatura cu administratorul firmei (caci cu dansul am facut contractul),ptr.a-mi restitui banii, dar dansul nu vrea sa-mi de-a banii. Am facut plangere la protectia consumatorului si nici asa nu-mi pot recupera banii. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ptr. a-mi recupera banii si daca pot sa-l dau la o firma de recupera de bani.Multumesc anticipat
da puteti mandata o societate de recuperare de debite insa daca patronul firmei ce trebuia sa execute lucrarea nu vrea sa va dea banii , nu faceti decat sa amanati o plata pe care prin instanta o puteti castiga si il executati silit , nu cred ca doreste nenea patron sa-i fie puse popriri pe conturile bancare sau sa achite pe langa valoarea contractului va suporta si cheltuielile de executare si cheltuielile judiciare.
Formulati la instanta o cerere de emiterea unei Ordonante de plata in baza titlului IX din NCPC, dupa ce-l notificati prin scrisoare cu confirmare de primire. Daca suma este sub 10 000 lei procedura e mai simpla si se judeca in camera de consiliu. Titlul X. Angajati un avocat.
Daca nu va ginditi la o firma care sa actioneze ilegal, in forta, e treaba d.vostra. O firma care actioneaza in conformitate cu legea va face demersurile legale pe care le puteti face si d.voastra cu avocatul.