avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare - recuperare plata contract neexecutat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare - recuperare plata contract neexecutat

buna ziua,as dori daca se poate sa ma sfatuiti in urmatoarea problema,sau ce as putea face ca sa imi pot recupera banii pe care i-am dat la o firma ptr izolarea apartamentului si care sa angajat prin contract ca se obliga ca in terment de 2 luni de la semnarea contractului imi face izolarea apartamentului.Mentionez ca am achitat suma integral la semnarea contractului,dar nici pana azi firma nu si-a onorat contractul,contract care l-am incheiat in data 05.09.2013 si expira in data de 05.11.2013.Am luat legatura cu administratorul firmei (caci cu dansul am facut contractul),ptr.a-mi restitui banii, dar dansul nu vrea sa-mi de-a banii. Am facut plangere la protectia consumatorului si nici asa nu-mi pot recupera banii. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ptr. a-mi recupera banii si daca pot sa-l dau la o firma de recupera de bani.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 14:58, 21 Noiembrie 2013
da puteti mandata o societate de recuperare de debite insa daca patronul firmei ce trebuia sa execute lucrarea nu vrea sa va dea banii , nu faceti decat sa amanati o plata pe care prin instanta o puteti castiga si il executati silit , nu cred ca doreste nenea patron sa-i fie puse popriri pe conturile bancare sau sa achite pe langa valoarea contractului va suporta si cheltuielile de executare si cheltuielile judiciare.
Formulati la instanta o cerere de emiterea unei Ordonante de plata in baza titlului IX din NCPC, dupa ce-l notificati prin scrisoare cu confirmare de primire. Daca suma este sub 10 000 lei procedura e mai simpla si se judeca in camera de consiliu. Titlul X. Angajati un avocat.
daca voi mandata o societate de recuperare de debite,as putea sa imi recuperez suma de bani mai repede, decat prin instanta ?
Daca nu va ginditi la o firma care sa actioneze ilegal, in forta, e treaba d.vostra. O firma care actioneaza in conformitate cu legea va face demersurile legale pe care le puteti face si d.voastra cu avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensator alphinista24 alphinista24 buna seara.ce fac daca patronul nu-mi acorda acest salariu compensator e obligat sa dea acest salariu?si inca ceva daca eu in aceste sapte luni nu am ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de la un patron suivil suivil Buna ziua, Din ianuarie 2014, in baza unui contract de prestari servicii, o firma datoreaza firmei mele o mare suma de bani pentru care s-a emis o factura ... (vezi toată discuția)
Atributii consilier juridic Iulian81 Iulian81 Poate un consilier juridic sa intreprinda o activitate juridica referitoare la obiectul de activitate al unei firme? De exemplu la o firma de recuperare ... (vezi toată discuția)