avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posesie plante interzise
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posesie plante interzise

Buna ziua,

Acum o zi, in jurul orei 21, am fost retinut de doi jandarmi imbracati in civil, in timp ce imi rulam o tigara care continea cannabis. Tin sa mentionez ca mai aveam asupra mea si un pliculet ce continea putin sub 1 gram din aceeasi planta, dar care l-am aruncat sub banca pe care stateam. Ulterior pliculetul a fost descoperit de jandarmi si mi-a fost adaugat la probe.
Am vazut pe forum ca si alte persoane au fost in aceeasi situatie si din cate am inteles riscurile sunt inchisoarea de la 6 la 12 luni sau amenda.
Problema in cazul meu este urmatoare. In declaratia data nu am recunoscut ca acel pliculet imi apartinea si ca acea tigara continea doar tutun (nici nu am negat, dar am scris ca "jandarmii sustin ca au gasit etc.").
Politistii cu care am discutat la fata locului sustin ca mi-am agravat situatia nerecunoscandu-mi fapta. In acel moment eram destul de panicat, pentru ca nu am mai fost pus in aceasta situatie si nu stiam cum sa procedez. Pe langa asta, jandarmii incercau sa ma intimideze prin tonul lor ridicat; in rest s-au comportat decent.
Ce as vrea sa stiu este daca intr-adevar mi-am agravat situatia nerecunoscand; daca ar fi bine sa recunosc ca pliculetul de sub banca imi apartinea, precum si tutunul amestecat cu planta; si eventual daca este necesar un avocat (am posibilitati financiare extrem de reduse).

Va rog sfatuiti-ma.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 17:39, 23 Noiembrie 2013
Si eu sunt de parere ca ar fi indicat sa mergeti insotit de avocat.
Ati fost prins in flagrant si degeaba negati...

Riscati sa aveti cazier sau sa mai faceti si inchisoare.
Procurorii nu prea sunt dusi deloc la biserica pentru astfel de fapte si daca ii mai si enervati aiurea...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
S-a mai discutat aici despre cum trebuie sa procedeze un cetatean care are un,,contact" cu organele ,,de ordine", de fapt organe de represiune. Citez dintr-o postare de pe net : Statului (toţi cei care iau parte la aceste acţiuni de guvernare şi apărare) îi face plăcere să-şi prezinte puterea în faţa celor care nu o au. Atunci când vede feţele distruse ale oamenilor, în timp ce în faţa lor defilează zeci şi sute de oameni înarmaţi până în dinţi, îi conferă o idee asupra poziţiei în care se află: o poziţie puternică, de neclintit. Statul umileşte oamenii prin asta, zi de zi. Propaganda privind siguranţa pe care poliţia o oferă, patrulele de poliţie şi de jandarmerie de pe stradă – atât sub format de unul de la Poliţia Locală şi unul de la Intervenţii (se recunosc după uniforme) cât şi de maşină/dubiţă – văzul uniformelor în sine. Chiar dacă un om este conştient că cel ce poartă uniforma este de asemenea un om, la văzul acestuia nu mai are acelaşi avânt ca şi în cazul în care s-ar întâlni cu acelaşi poliţist, doar că îmbrăcat în civil. Aş putea susţine că organul de represiune a statului nu este omul care poartă uniforma ci uniforma în sine. Ea aduce frica, teroarea, bătaia, amenda, pentru că ea conferă legitimitatea persoanei care o poartă. Iar omul ce o poartă se simte bine în ea. Este precum o haină de latex pe care o poartă un sado-masochist. Civilului i se conferă anumite puteri de care va abuza în scopul păstrării ordinii în societate doar prin purtarea uniformei în sine.
Concluzia : Ai dreptul sa taci si sa dai declaratie doar asistat de un avocat ales (aia din oficiu te ajuta precum funia pe spanzurat!). Dar... dar organele vor incerca fel si fel de tertipuri (ii doare-n cot de dreptul tau!) pt. a-ti smulge declaratii prin care sa te (auto)incriminezi si cand spun ,,tertipuri" ma exprim cu foarte multa blandeteB-)
@robert... Despre ,,sinceritate" (recunoasterea faptei/faptelor) vezi [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor prins cu substanțe ilegale Leonardo_emanuel Leonardo_emanuel Bună ziua va rog frumos am și eu o întrebare. Un prieten de al meu a fost oprit recent de jandarmerie. Domni jandarmi l au contralat și au găsit asupra ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de etnobotanice. ce se poate întâmpla în continuare? ContSters496500 ContSters496500 Buna dimineata, acum cateva zile un prieten a fost gasit in masina personala pe scaunul soferului intro stare de lesin. Baiatul consumase etnobotanice si ... (vezi toată discuția)
Consum iarba reyks reyks salut, doresc niste sfaturi daca se poate in legatura cu consumul de iarba. un prieten de-al meu a fost audiat ca martor intr-un caz penal in care au fost ... (vezi toată discuția)