avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... necomunicare intampinare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

necomunicare intampinare

Am si eu o speta...am chemat in judecata, la Tribunal, in contencios o institutie....la primul termen de judecata m-am prezentat personal neavand angajat avocat. In ziua termenului, dimineata la bara, am vazut la dosar ca exista intampinari depuse de parata in doua exemplare inregistrate la cateva zile distanta intre ele dar cu mai putin de 5 zile inaintea termenului de care nu am stiut nimic....cand a fost facut apelul cauzei fara sa apuc sa spun ceva, judecatorul a spus ca exista o exceptie de necompetenta ridicata de parata (in intampinare pentru ca nu exista alt inscris la dosar) fara sa spuna care exceptie iar cauza a retinut-o ca "ramane in pronuntare". A pronuntat o sentinta prin care isi declina competenta nu stiu in care zi a facut asta dar pe sentinta a scris ca fost pronuntata in ziua termenului adica ziua primei si singurei sedinte de judecata. Am facut recurs/apel exact la 10 zile de la data primei sedinte de judecata dar Curtea de apel a respins recursul ca find tardiv formulat. Ce optiuni am? Pot sa fac recurs la ICCJ? In ce data a fost de fapt pronuntata sentinta? A fost legala prima si singura sedinta de judecata la Tribunal? Am sentimentul ca nu dar nu stiu ce art sa invoc....
Va rog mult un sfat....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 6 Aprilie 2009
Da, doamna Schwarz v-a dat un raspuns complet.
Sigur, intampinarea trebuia comunicata intrucat cuprinde si aparari de fond, dar o veti solicita si primi de la instanta competenta material.

Procedura in contencios administrativ presupune celeritate iar instanta nu v-a dat cuvantul pe exceptie pentru ca nu aveti studii juridice. In fond, nu era in interesul dvs. ca o instanta necompetenta sa tina cat mai mult dosarul, in loc sa o trimita celei competente sa solutioneze cauza.

Dacă excepţia de necompetenţă a fost admisă instanţa pronunţându-se printr-o hotărâre de declinare a competenţei, se declară necompetentă astfel încât se va dezin-vesti şi, totodată va dispune trimiterea cauzei acelei instanţe competente sau acelui organ cu atribuţii jurisdicţionale competent.
Împotriva acestei hotărâri, partea nemulţumită are deschisă calea recursului în termen de 5 zile de la data pronunţării ei (art.158 alin.3 c.pr.civ.).
Termenul de 10 zile nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate invoca exceptia necompetentei materiale a instantei dupa solutionarea conflictului de competenta? kinley_68 kinley_68 am deschis actiune in instanta,mai exact la tribunalul Vaslui, tribunalul si-a declinat competenta pentru Curtea de Apel Iasi, Curtea la randu-i si-a declinat ... (vezi toată discuția)
Spete Andra Maria Andra Maria Buna. Am incercat sa postez la \"Admitere 2011\" cateva spete de procedura civila, dar pur si simplu nu am fost bagata in seama. Singurul care a binevoit sa ... (vezi toată discuția)