Buna ziua! Bunicul meu a decedat de mult timp. Bunica mea inca mai traieste. Daca ar trebui sa facem succesiunea cam ce procent ar trebui sa primesc eu care sunt nepoata ei? Tin sa mentionez ca ei mai au ca si copii o fata infiata(matusa mea) si tatal meu care a decedat. eu impreuna cu sora mea suntem mostenitorii tatalui meu. prin urmare este vb de un sot supravietuitor(bunica), fata ei (matusa mea) si tatal meu(decedat) noi fiind mostenitoarele tatalui meu. obiectul succesiunii este un teren arabil. multumesc anticipat!
Despre asta trebuie sa va interesati mai bine, cum s-a vandut , catre cine, banii cine i-a luat si funcie de asta, veti actiona..
Daca nu are acte pe teren, cumparatorul ar trebui sa actioneze in judecata pe mostenitori pt a se obtine o hotarare ce tine loc de act de vanzare cumparare sau dvs ca mostenitori cand veti constata la fata locului ca acel teren e in posesia altcuiva.. il revendicati, daca e cazul. Se prea poate ca numai prin proces sa anulati vanzarea. Vedeti intai cum de a ajuns partea din teren la altul.
Bunica primeste 1/4, iar copii primesc 3/4 si impart la 2. Asadar, tatal dvs ar fi mostenit 3/8 . Acesti 3/8 se impart astfel, 1/4 catre mama dvs si restul de 3/m impartiti dvs cu sora.
Daca terenul este bun comun bunica este deja proprietara pe 1/2 din el . Se imparte doar parte bunicului !
Si unde am zis eu altceva? :) Evident ca era vorba despre masa succesorala, care poate fi tot terenul, sau jumatate din el, de asemenea pot fi si alte bunuri in masa succesorala, dar cotele raman aceleasi.
Nu v-am contrazis...:) doar ca de cele mai multe ori oamenii nu stiu ce inseamna masa succesorala si presupun in mod eronat ca este vorba despre tot ce apartine unei familii .
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)