buna ziua.am si eu o intrebare:daca ma asociez cu cineva sa facem o firma,eu cu bani ,el cu spatiul iar el are datorii la telefonia mobila cu somatii de executare pe bunurile lui ma poate afecta pe mine (sau firma)in vreun fel?multumesc pt raspuns
Daca bunurile persoanei cu care intentionati sa va asociati vor intra in patrimoniul societatii pe care o veti infiinta executarea silita nu se va putea realiza asupra acestora pentru ca nu mai fac parte din patrimoniul debitorului.
In ce priveste posibilitatea ca dvs. sa fiti afectat direct, acest lucru nu se poate intampla in niciun fel de circumstante.
nu are bunuri care pot sa intre in societate.el impreuna cu parinti lui sint posesori ai unui imobil(copropietari),imi inchiriaza spatiu in partea lui din curte pt desfasurarea activitatii firmei cu conditia sa fim asociati .deci daca devine asociat la firma mea si dupa un timp vine sai puna executare silita in ce fel ma poate afecta pe mine?sau sa imi faca doar contract de inchiriere?
In cazul in care spatiul va fi inchiriat, societatea va ramane in continuare beneficiara contractului de inchiriere chiar daca viitorul dumneavoastra asociat va fi executat silit. Aceasta cu conditia ca in contract sa nu fie inserata vreo clauza potrivit careia contractul de inchiriere inceteaza in cazul instrainarii spatiului.
Doresc sa va atrag atentia ca in cazul in care dorinti sa inchiriati spatiul pentru mai mult de 3 ani va trebui sa il inregistrati si la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru fi opozabil tertilor.