avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contract de asociere prin participatiune cu o firma ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contract de asociere prin participatiune cu o firma concesionara

Buna seara,

Am si eu o problema(nelamurire), legata de o asociere dupa cum urmeaza:

o firma x detine o balta pescuit prin concesiune pe 49 ani de la o primarie.dupa 4 ani firma x se asociaza printr-un contract de asociere prin participatiune cu firma mea y urmand ca eu sa am 99% si firma concesionara 1%. dupa alti 5 ani eu vreau sa ma asociez cu o firma z si sa-i las cele 99% sau 98 % cum ar veni.intrebarea mea este daca firma concesionara poate sa se asocieze cu mine prin participatiune daca este legal si daca pot eu sa ma asociez cu firma z sau sa-i vand firma celui de-al trei-lea.acum cineva mi-a zis ca trebuie un act aditional de la primarie din care sa rezulte ca poate sa se asocieze firma concesionara cu mine prin participatiune. legal cred eu ca odata ce primaria isi primeste revedentele concesionarul se poate asocia prin participatiune cu oricine. eu am investit ceva bani in locatie si ma gandesc in caz de deces sau faliment al concesionarului ce drepturi mai am. ms de raspuns si scuze daca am postat in alt topic.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 19:53, 22 Noiembrie 2013
Va puteti asocial in participatiune cu firma "x" care detine balta in concesiune, insa ulterior nu puteti vinde unui tert nimic altceva decat firma dvs cu concesiune cu tot. Pe perioada in care sunteti asociat in participatiune la concesiunea firmei "x" nu aveti decat dreptuirle stabilite prin contractual de asociere, drepturi vizand doar uzufructul, nu si dreptul de instrainare. Neavand calitate de proprietar, nu puteti lasa nici mostenire si nici dona "balta", ci doar drepturile de exploatare si de particpare la administrarea baltii in cota procentuala detinuta prin contractual de asociere...mai consultati un avocet, aratandu-i actele de concesiune ale lui "x" pentru ca, in functie si de acest contract , se pot aprecia correct datele problemei. Fir intins!
multumesc mult pentru raspuns ! intrebarea mea era daca eu ca asociant ma pot asocia cu alta firma. sau sa-i vand firma sa ramana el in locul meu ca asociant.
Cred ca ati intrebat altceva, si anume:
intrebarea mea este daca firma concesionara poate sa se asocieze cu mine prin participatiune daca este legal si daca pot eu sa ma asociez cu firma z sau sa-i vand firma celui de-al trei-lea.acum cineva mi-a zis ca trebuie un act aditional de la primarie din care sa rezulte ca poate sa se asocieze firma concesionara cu mine prin participatiune".

Deci, cu totul altceva dpdv juridic, decat ceea ce ati spus a doua oara.....Consultati un avocet cand veti fi sigur ce doriti sa faceti...

Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
polloctav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune Tuty1983 Tuty1983 Daca o societate are concesionata o balta de pescuit de la A.N.P.A poate face un contract de asociere in participatiune cu o alta societate ca aceasta din urma ... (vezi toată discuția)
Asociere 2 persoane juridice DyannaRo DyannaRo Buna ziua! As avea si eu nevoie de putin ajutor: vreau sa creez o noua pers juridica impreuna cu o alta firma (eu am SRL, si partenerii la fel), si as vrea ... (vezi toată discuția)