avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala

Buna ziua.Am luat in judetul Vaslui localitatea Tutova o amenda de radar chiar inutila cu 73 la ora in limita de viteza 70 si am contestat-o.am trimis prin posta la judecatoria Barlad plangerea si am primit acasa o foaie (nu o am in mana nu locuiesc la domiciliu) gen ca sa trimit inscrisuri nu stiu ce si sa achit o taxa de timbru.Ce trebuie sa fac mai exact ?eu sunt din CT
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:42, 22 Noiembrie 2013
Sa cititi cu atentie pe "hartia " primita si sa va conformati.

Sa trimiteti inscrisurile la care se face referire si sa achitati taxa de timbru care vi se solicita.
in primul rand trebuie sa trimiteti procesul verbal de contraventie pe care il contestati. De asemenea trimiteti toate documentele pe care le aveti si care ajuta la solutionarea contestatiei.
In al doilea rand, verificati pe baza carui articol ati fost fost amendat. Daca articolul de lege scris in procesul verbal si pe baza caruia ati fost amendat nu se refera la depasirea vitezei legale cu pana la 10 km/h faceti o precizare la contestatia depusa aratand ca sanctiunea este ilegala si solicitati anularea procesului verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune radar in miscare - legalitate RazvanXnXX RazvanXnXX Buna Ziua! Pe data de 06.04.2013 conduceam autoturismul de la firma unde lucrez in localitatea Eforie Sud, pe DN39, din directia Mangalia catre ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal nu a fost intocmit de catre agentul constatator armadillo armadillo Buna ziua, Tocmai am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale cu 21 km / ora. Agentului care mi-a intocmit PV-ul i s-a transmis prin statie viteza cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar ? Mandark Mandark Buna ziua , Astazi am aflat de acest site si am observat ca in general utilizatorii primesc \"ajutor legislativ\". Am si eu cateva nelamuriri in privinta unei ... (vezi toată discuția)