avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in Romania poate avea un sediu si in Anglia?!
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in Romania poate avea un sediu si in Anglia?!

Buna ziua,

Am nevoie de opinii atat dpdv juridic, cat si fiscal in urmatoarea speta:

- Persoana fizica autorizata in Romania doreste sa desfasoare o parte din activitate in Anglia. Are un salariat care ar putea asigura acolo activitatea .
Isi poate deschide birou acolo? Care este procedura?
Orice informatie, de orice natura imi va fi de folos si va multumesc anticipat pentru opinii.
Buna ziua,

In primul rand ar trebui sa analizati conventia de evitare a dublei impuneri cu Anglia, deoarece in opinia mea este posibil sa devina sediu permanent, in cazul in care va avea acolo un birou. Va intra sub incidenta legislatiei britanice in cazul sediului permanent.

In cazul in care este vorba doar de trimiterea unui salariat sa presteze pentru o anumita companie din Anglia, va trebui sa analizati operatiunea din punct de vedere al detasarii acestuia(legislatia muncii).

Numai bine
Va avea activitate si in Anglia , dar si in Romania. Salariatul presteaza pentru PFA-ul din Romania dar va avea un sediu in Anglia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traiesc in romania, dar am venituri din uk: trebuie sa declar veniturile in romania? sebastianmarara sebastianmarara Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK. Trebuie sa declar sumele? ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite viorel69 viorel69 Daca deschid un PFA ce taxe si impozite voi avea daca am punct de lucru in srainatate? (vezi toată discuția)