Am sa incerc sa fiu cat se poate de scurt in explicarea spetei mele. Acum circa 2 luni am acrosat un biciclist. Politistul de caz mi-a spus ca vina este in totalitate a mea si a inceput urmarirea penala.... Partea vatamata si-a exprimat dorinat de a merge la IML sa scoata certificat. Acum cateva zile am fost la politie care m-a informat ca a primit certificatul medico legal insa acesta este sub 10 zile caz in care va propune catre procuror neinceperea urmaririi penale. Permisul mi-a spus ca il voi recupera in 2 luni pe baza rezolutiei date de procuror fara a fi suspendat intrucat nu am incalcat nici o regula de circulatie. Acum circul pe dovada....Pana aici totul este clar si pot spune ca am avut noroc...
Acum partea vatamata mi-a spus ca va merge mai departe .....si va intenta proces civil. Rugamintea mea ar fi sa-mi explicati la ce sa ma astept, adica la cate termene voi fi chemat, cam ce batai de cap ma astepta, cum este cu asiguratorul.....De impacat cu victima nu poate fi vorba intrucat el crede ca poate obtine muti bani insa va precizez ca a avut de suferit 2 copci la cap cateva contuzii si nu a necesitat internare in spital.
daca va prezentati fara avocat exista riscul sa nu intelegeti anumite obligatii procesuale pe care le aveti si riscati sa va periclitati pozitia prin lipsa cunostintelor de specialitate.
Nu este recomandabil sa nu aveti un avocat.